Cele mai bune orașe din lume în care să-ți trăiești viața: cum arată clasamentul după pandemie

Cele mai bune orașe din lume în care să-ți trăiești viața: cum arată clasamentul după pandemie

În fiecare an, la nivel global, se crează un clasament pornind de la condițiile de trai, nivelul de securitate și dezvoltare al unor orașe. Astfel, se ajunge la un top 10 cele mai bune orașe din lume în care să-ți trăiești viața. Noua ediție tocmai a ajuns online.

Pandemia nu a influențat doar viața noastră, ci și clasamentul orașelor de pe glob în care este cel mai bine să trăiești. Aceasta nu mai are nicio legătură cu top 10 de acum un an. Metropolele europene nu mai sunt de interes, fiind înlocuite de localități din Australia, Japonia sau Noua Zeelandă. Schimbările s-au datorat mai ales eficienței acestor țări de a impune măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, se arată într-un studiu publicat de APF.

În final, Auckland (Noua Zeelandă) se situează în vârful clasamentului anual realizat de săptămânalul The Economist privind cele mai bune oraşe pentru locuit. În același top, este urmat de Osaka (Japonia), Adelaide (Australia), Tokyo (Japonia) şi Wellington (Noua Zeelandă). Dacă absența orașelor europene îți sare în ochi, este normal.

„Auckland a urcat în topul clasamentului datorită abordării sale reuşite de a contracara pandemia de COVID-19, care a permis societăţii să rămână deschisă şi oraşului să aibă performanţe mai bune în ceea ce priveşte educaţia, cultura şi mediul”, conform unui comunicat de presă ce însoţeşte studiul.

În același top, orașele europene au fost îngropate. Viena (Austria), considerată anterior cel mai agreabil oraş între 2018 şi 2020, a coborât pe locul 12. Cea mai șocantă coborâre a avut-o Hamburg (Germania), acesta a scăzut cu 34 de locuri, ajungând pe locul 47.

Printre principalele motive ale acestor transformări se numără ”stresul asupra resurselor spitalicești care a crescut în cazul majorității orașelor germane și franceze”. Nu a ajutat nici ”restricționarea deplasărilor și a adunărilor care au limitat oferta culturală”. În sensul opus, cea mai impresionantă creștere a avut-o Honolulu (Hawaii, SUA). Cu o creștere de 46 de locuri, a ajuns să ocupe poziția cu numărul 14, „datorită progreselor mari în ceea ce priveşte limitarea pandemiei şi desfăşurarea programului de vaccinare”.

Cel mai dificil oraș din lume în care să trăiești, din cauza războiului civil din teritoriu, rămâne Damasc (Siria).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: