Cele mai bune orașe în care să pleci din București și să trăiești mai bine

Cele mai bune orașe în care să pleci din București și să trăiești mai bine
Sursa foto: Jonas Jacobsson / Unsplash

Bucureşti nu-i chiar cel mai primitor oraș. Din fericire, sunt o mulțime de alternative. În acest top cu 150 de orașe în care să trăiești, Capitala e abia pe 134. Probabil nu e surprinzător ce-i în top 3.

O companie germană specializată în relocare a făcut un clasament cu orașe numai bune pentru familii. București e pe locul 134. Clasarea a fost făcută ținând cont de câțiva factori: calitatea vieţii în oraş, educaţie, rata şomajului şi accesibilitatea, dar şi legislaţia familială.

București e atât de jos în acest clasament cu orașe în care să stai, pentru că mobilitatea e deficitară. E al doilea cel mai neprietenos oraş la capitolul transport din cele 150 analizate. Un oraş din Bahrein a obținut un calificativ mai slab. Totodată, calitatea aerului scade mult potențialul Bucureștiului pentru familii.

Capitala a pierdut și la capitolul incluziunii familiale, de la adopție la legislație pentru căsătorii. În fine, stă prost și la ce activități pot face copiii.

În ce orașe ai putea să te muți din București și să trăiești mai bine

Primul oraș pe care l-ai putea lua în calcul este Helsinki (Finlanda). Tot din Europa mai sunt Oslo (Norvegia), Munchen (Germania), Copenhaga (Danemarca), Stockholm (Suedia), Reykjavik (Islanda) și Goteborg (Suedia). Deloc surprinzător e că are și Canada trei orașe pe listă: Quebec, Calgary și Montreal.

Probabil te interesează și ce-i la polul opus. Ei bine, Istanbul conduce acest top negativ, urmat de Izmir şi Ankara. Acestea două din urmă sunt însă depăşite de Kuweit City (Kuweit). Pe listă mai sunt Manama (Bahrein), Mexico City (Mexic), Atena (Grecia), Buenos Aires (Argentina), Santiago (Chile) şi Doha (Qatar).

Deocamdată, până te muți, ține cont că București stă cel mai prost la calitatea aerului. Șantierele, mașinile numeroase și lipsa pistelor pentru biciclete fac din Capitală un oraș neprimitor pentru cei care țin la sănătatea lor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Adevărul