05 iul. 2021 | 20:05

Cel mai mic telefon 4G din lume: performanța încorporată într-o carcasă mică

ACTUALITATE
Cel mai mic telefon 4G din lume: performanța încorporată într-o carcasă mică

Într-o lume în care smartphone-urile devin din ce în ce mai mari, o companie a decis să meargă în direcție opusă și să lanseze cel mai mic telefon 4G din lume.

Mony Mint este un telefon de dimensiuni foarte mici, care este capabil să ofere toată tehnologia actuală într-o carcasă mai mică și totodată, la un preț foarte bun. Telefonul va fi lansat în cele din urmă cu Android Pie. Telefonul măsoară 89,5 x 45,5 x 11,5 mm și cântărește doar 75 de grame.

Renderele telefonului ar putea induce în eroare pe cineva că este un iPhone 4, iar Mony nici măcar nu se ferește de asemănări, spunând că Mist a fost inspirat de Steve Jobs și este un omagiu adus regretatului cofondator Apple. Mist este într-adevăr foarte ușor de transportat pentru activități de fitness în aer liber.

Afișajul este un LCD de 3 inci, cu o rezoluție de 480x854px, iar raportul de aspect 16: 9, 270ppi. La partea de hardware, telefonul prezintă un chipset Mediatek MT6735 și un CPU quad-core Cortex-A53. În ceea ce privește GPU, dispozitivul vine cchipat cu Mali T720. La capitolul memorie, aceasta este destul de generoasă, având în vedere dimensiunile telefonului, fiind de 32 GB, în timp ce memoria RAM este de 3 GB. Din păcate, memoria nu poate fi extensibilă cu ajutorul unui card microSD.

Cel mai mic telefon din lume vine la un preț incredibil

Sistemul de operare rulat pe Mony Mist este Android 9, iar camera are suficienți megapixeli pentru fotografii de o calitate decentă. În timp ce camera principală are 13 megapixeli, camera frontală, din păcate, este una VGA, având un sensor de 0,3 mpx. Bateria încorporată măsoară 1250 mAH, la care se adaugă un port USB-C și un slot micro SIM dual.

Mony Mist este disponibil în prezent la 99 de dolari pentru cei care vor susține dispovitivul din timp, însă prețul oficial de vânzare va fi de 150 de dolari. Dispozitivul este mai ieftin decât Palm, numele care în urmă cu doi ani, aducea propriul său telefon în ”miniatură”.

Aici există o singură opțiune de stocare – 3 GB RAM și 32 GB stocare, evident fără un slot pentru carduri microSD. Nu putem vedea pe nimeni care să descarce videoclipuri 4K uriașe pe acest telefon sau să folosească excesiv camera, astfel încât spațiul limitat nu ar trebui să fie o problemă uriașă.