Un nou gadget Satechi te ajută să nu-ți strici gadgeturile cu USB C

S-a dezbătut destul de mult riscul la care vă expuneți prin utilizarea unor cabluri USB C de slabă calitate, dar un nou gadget de la Satechi e și mai eficient în prevenirea unui dezastru.

Este doar o chestiune de timp până când majoritatea gadgeturilor pe care le folosim să facă tranziția la USB C. Acest standard se reflectă într-o mufă reversibilă, o viteză sporită de transfer și o cantitate sporită de energie electrică pentru încărcarea mai rapidă a gadgeturilor. Deja a început să fie adoptat la scară largă de producătorii de telefoane și de creatorii de laptopuri.

Marea problemă este că prețul cablurilor originale este destul de scump, iar cablurile ieftine vin la pachet cu numeroase riscuri.

Sunt șanse foarte mari să vă ardeți un telefon dacă folosiți un cablu USB C contrafăcut, fără nici un fel de garanție. Datorită volumului foarte mare de curent transportat, în cazul în care cablul nu citește corect tensiunea suportată de aparat, s-ar putea să-l ardă. O soluție destul de bună pentru a ști dacă un cablu USB este sau nu sigur poate fi inginerul Google Benson Leung. Acesta a dedicat foarte multe resurse și timp efortului de a testa cât mai multe variante de cabluri de pe Amazon pentru a spune dacă sunt sau nu sigure pe termen lung și dacă sunt realizate în conformitate cu standardul USB C definit de Forumul Implementatorilor de USB.

O altă soluție la problema cablurilor USB C cu probleme vine sub forma unui gadget care se instalează între sursa de curent sau PC-ul vostru și cablul de încărcare/sincronizare. Creat de Satechi, acest gadget este intitulat USB C Power Meter. Scopul său este de a afișa în timp real cantitatea de energie solicitată de cablul USB C. Astfel, veți ști imediat dacă aveți vreun motiv de îngrijorare și dacă tensiunea trimisă către smartphone nu cumva depășește specificațiile telefonului. Prețul pentru acest stick de dimensiuni reduse este de 30 de dolari. 

Alexandru Puiu
18:37 30.01.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video