Cel mai mare transport de vaccinuri Pfizer ajunge astăzi în România: cine primește AstraZeneca

Cel mai mare transport de vaccinuri Pfizer ajunge astăzi în România: cine primește AstraZeneca

Dimineața de luni, 26 aprilie 2021, începe cu o veste bună pentru amatorii de vaccinuri. Un nou transport important de vaccinuri Pfizer ajunge astăzi în țară, cel mai mare de până acum ca număr de doze. AstraZeneca, de asemenea, face o nouă livrare.

De la începutul campaniei de vaccinare, azi ajunge în țară cel mai mare lot de vaccinuri Pfizer. Este vorba de nu mai puțin de 725.400 de doze. Tot azi vor ajunge 40.000 de doze de la AstraZeneca. În cazul în care aveai o curiozitatea legată de regiunile din țară care vor beneficia de serul de imunizare creat de BioNTech împreună cu Pfizer, lista completă o poți vedea mai jos:

  • Centrul Național de Stocare București: 175.500 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 85.410 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 93.600 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța: 92.430 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 91.260 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iași: 93.600 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 93.600 doze.

Ca referință, până la acest moment, țara noastră s-a bucurat de 4.397.309 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 3.843.269 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Trebuie menționat că, tot azi, ajung în țară 40.800 de doze de vaccin Vaxzevria de la AstraZeneca. Acestea vor fi livrate la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, potrivit unui anunț făcut duminică de autorități. La fel ca în cazul Pfizer, transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR). Aceasta este autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Până în prezent, țara noastră a recepționat 1.517.200 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 533.125 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.