Veste bună pentru cei care își doreau un vaccin de la Pfizer – BioNTech: ce se întâmplă azi în România

Veste bună pentru cei care își doreau un vaccin de la Pfizer – BioNTech: ce se întâmplă azi în România

Campania de vaccinare din România a întâmpinat probleme în ultima perioadă din cauza scandalurilor din jurul soluției de imunizare de la AstraZeneca. Dacă ai așteptat însă să te vaccinezi cu Pfizer, există o veste bună.

Ca să înțelegi mai bine discrepanța de interes față Pfizer, Moderna și AstraZeneca, în România, este suficient să te uiți la statisticile agregate de vaccin.live. La momentul redactării acestui material, 686.009 de români așteptau să să vaccineze cu Pfizer, fără nicio promisiune clară legată de momentul în care se va întâmpla acest lucru, în 500 de centre vaccinare.

Situația este semnificativ mai roz în cazul Moderna, cu 46.193 de oameni pe lista de așteptare în 79 de centre de vaccinare. În ceea ce privește vaccinul de la AstraZeneca, nu mai puțin de 35.924 de doze sunt disponibile la această oră și nu se programează nimeni pentru a fi imunizat cu ele. În anumite regiuni din țară, 10.661 de români așteaptă să se imunizeze cu AstraZeneca.

Revenind însă la vestea bună, astăzi, 5 aprilie 2021, vor intra în țară 511.290 de doze de vaccin de la Pfizer. Informarea pe marginea acestui subiect a venit de la Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19.

Ca de fiecare dată, vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

În ceea ce privește distribuția vaccinurilor pe teritoriul țării, lista completă a centrelor care se vor bucura de ele o poți vedea mai jos:

  • Centrul Național de Stocare București: 171.990 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 66.690 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 76.050 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța: 58.500 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 33.930 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iași: 45.630 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 58.500 doze.

Ca referință, până la această oră, țara noastră a recepționat 2.863.439 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 2.641.069 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: