Veste bună pentru amatorii de vaccinuri Pfizer: câte ajung azi în România și la cine

Veste bună pentru amatorii de vaccinuri Pfizer: câte ajung azi în România și la cine

Vaccinurile de la Pfizer, până la această oră, s-au reflectat în cele mai puține efecte secundare. Din acest motiv, foarte mulți speră la imunizarea cu serul dezvoltat cu BioNTech.

În această dimineață, o nouă tranșă de vaccin de la Pfizer va ajunge pe teritoriul României și, în scurt timp, va fi distribuită în anumite centre din țară. Informația a fost confirmată de către Comitetul Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19.

În total, este vorba de nu mai puțin de 5111.290 de doze. Acestea urmează să fie livrate în țara noastră pe cale aeriană și vor fi livrate în prima fază la aeroporturile din Otopeni, Cluj – Napoca și Timișoara.

Dozele vor fi distribuite după cum urmează:

  • Centrul Naţional de Stocare Bucureşti – 146.250 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Braşov – 64.350 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj – 62.010 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanţa – 74.880 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova – 54.990 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iaşi – 58.500 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timişoara – 50.310 doze.

Dacă ești curios de detaliile tehnice al livrării, este important de reținut că nu țara noastră va fi responsabilă de livrare vaccinurilor până la centrele menționate mai sus. În schimb, acesta este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 3.886.019 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 3.362.997 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei, precizează CNCAV.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti. În cazul în care nu te-ai programat deja la vaccinare și îți dorești acest lucru, o poți face pe platforma națională online de vaccinare, la adresa programare.vaccinare-covid.gov.ro
Citește și: