30 nov. 2021 | 13:35

Cel mai așteptat accesoriu de la Apple: cum vrea să-ți facă viața mai ușoară gigantul din Cupertino

ACTUALITATE
Cel mai așteptat accesoriu de la Apple: cum vrea să-ți facă viața mai ușoară gigantul din Cupertino

Apple vrea să îți facă viața mai ușoară. Așa că dezvoltă un încărcător care să poată fi folosit pentru mai multe dispozitive ale companiei.

Astfel, vei fi scutit de folosirea mai multor încărcătoare, pentru mai multe dispozitive ale gigantului din Curpertino.

Apple vrea ca utilizatorii care folosesc mai multe dintre produsele companiei să nu mai țină câte un încărcător pentru fiecare în priză. În schimb, Apple vrea să aibă un singur încărcător pe care utilizatorul să îl poată folosi pentru toate produsele companiei, conform 9to5mac.com.

Încărcătorul de la Apple care-ți va încărca toate dispozitivele, mai aproape decât crezi

Viitorul încărcător va fi diferit de actualul MagSafe Duo, care nu reprezintă altceva decât mai multe încărcătoare puse la un loc. Încărcătorul aflat acum în lucru va putea singur să alimenteze mai multe dispozitive ale companiei tech.

Știm bine că Apple nu mai include încărcătoare alături de unele din produsele companiei, precum iPhone-urile. Cel mai probabil, viitorul încărcător unic va fi vândut separat pentru un preț care va contribui la creșterea veniturilor diviziei de accesorii a companiei.

Mai mult decât atât, compania de tehnologie lucrează la un sistem wireless pentru distanțe scurte și lungi, care să permită alimentarea dispozitivelor companiei între ele.

Mai exact, de exemplu, un MacBook aflat în priză ar putea oferi energie, de la distanță, unui iPhone care nu este pus la încărcat. Sau o pereche de căști AirPods cu puțină energie ar putea fi alimentată de la un iPhone.

Tot în acest context, s-ar putea să se facă un deceniu de când autoritățile europene se dau peste cap pentru a stabili un standard referitor la cablurile de încărcare pentru telefoane. Încă de pe vremea când microUSB reprezenta standardul ”universal”, se fac astfel de eforturi. Până acum, însă, au eșuat.

Dar cu un pic de noroc, în viitorul apropiat, vom avea un încărcător universal, cel puțin în Europa. Acesta va fi impus de la Bruxelles tuturor creatorilor de smartphone-uri. Conform informațiilor obținute de AFP pe marginea subiectului, Comisia Europeană dă ”tușa finală” acestei inițative, în frunte cu Margrethe Vestager, vicepreședintele CE însărcinat cu politica de concurență.