Era în Cartea Recordurilor: cel mai bătrân bărbat din lume a decedat, la o vârstă fabuloasă

Era în Cartea Recordurilor: cel mai bătrân bărbat din lume a decedat, la o vârstă fabuloasă

Cel mai bătrân bărbat din lume a murit ieri în Marea Britanie. Bob Weighton locuia la aproximativ 90 de kilometri sud-vest de Londra, în Hampshire.

Bob Weighton a devenit cel mai bătrân bărbat din lume la vârsta de 112 ani și a a primit o diplomă pentru recunoașterea meritelor sale din partea Guiness Book of Records. Din păcate, a murit de cancer la 112 ani, joi, 28 mai 2020, potrivit informațiilor furnizate de familia sa.

În tinerețe, Bob Weighton a fost profesor și inginer. A devenit cel mai bătrân bărbat din lume în luna martie a acestui an. Titlul confirmat de oficialii Guiness Book of Records a fost contestat atunci de sud-africanul Freddie Blom. Acesta din urmă a susținut că urma să împlinească 116 ani pe 8 mai. Din păcate, nu a avut un document care să ateste performanța.

În ceea ce privește femeia deținătoare a aceluiași record, japoneza Kane Tanaka a fost desemnată în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai bătrână din lume, la 117 ani. Evenimentul s-a petrecut la sfârșitul lunii martie.

Bob Weighton „a murit liniştit în somn, de cancer, joi, 28 mai 2020, în apartamentul său din Alton”, Hampshire, localitate situată la aproximativ 90 de kilometri sud-vest de Londra, potrivit unei declaraţii a familiei sale. Ultima sa zi de naștere și-a sărbătorit-o pe 29 martie în condiții de izolare din cauza pandemiei de coronavirus, afecțiunea cu un risc sporit pentru persoanele în vârstă.

La momentul aniversării, britanicul a apreciat că „lumea este un pic în dezordine” din cauza pandemiei şi a refuzat să primească o felicitare cu ocazia zilei de naştere de la regina Elisabeta a II-a. Motivul citat este că ar fi cheltuit pentru aceasta și ar fi fost vorba de banii contribuabililor. În plus, primise deja cel puţin zece astfel de felicitări din partea reginei.

Născut pe 29 martie 1908 în Yorkshire, Bob Weighton a avut şase fraţi, trei copii, zece nepoţi şi 25 de strănepoţi.

Citește și: