Ce nu știi despre Dacia Jogger: SUV-ul cu 7 locuri vine cu noutăți remarcabile pentru Mioveni

Ce nu știi despre Dacia Jogger: SUV-ul cu 7 locuri vine cu noutăți remarcabile pentru Mioveni

Într-o încercare de a ataca piața destinată SUV-urilor, Dacia a lansat ieri un produs neașteptat.

Dacia a prezentat noul Jogger, modelul care va înlocui MCV și Lodgy. Practic, modelul este o încrucișare între un mono-volum și un SUV.

Mai facem un pas înainte. După SUV-ul nostru reprezentativ Duster, după cel mai bine vândut model Sandero și după Spring, mașina de oraș 100% electrică, avem acum al patrulea pilon. Redefinim mașinile de familie din segmentul C cu primul model cu șapte locuri cu adevărat multivalent, unul care ia ceea ce este mai bun din SUV-uri, mașini de familie și break-uri și oferă atractivitate fără paralel, versatilitate, spațiu și siguranță la un preț imbatabil”, a declarat Denis Le Vot, CEO la Dacia.

„Cu o lungime de 4,55 metri, Jogger este cel mai lung model din gama Dacia. Garda la sol de 200 de milimetri, combinată cu roțile cu diametru mare, garantează o rulare confortabilă pe orice tip de teren. Ecartamentul mare, cu roțile împinse înspre capete, o fac foarte robustă și stabilă. Protecțiile aripilor, cele de la măștile față și spate și barele de plafon modulare, completează acest design aventuros”, a explicat David Durand, șef design exterior la Dacia.

Specificații tehnice

Modelul va dispune de două linii de echipare, Essential și Comfort. Pe lângă acestea două va mai exista și versiunea „exclusivă” – Extreme.

Echiparea va include și șase airbag-uri, senzori de parcare față și spate, card în loc de cheie și o nouă gamă de motoare, dintre care două complet noi. După ce a renunțat la motorizarea diesel pentru noile modele Sandero și Logan, producătorul român nu va oferi acest tip de motorizare nici pe noul Jogger. Acesta este și primul hibrid din gama Dacia, care va avea un motor pe benzină de 1,6 litri și două motoare electrice, dar și o baterie de 1,2 kWh. Din păcate, modelul hibrid va fi lansat abia în 2023.

Unul din cele mai importante lucruri care trebuie reținute, din prezentare, este că Jogger oferă posibilitatea de a transporta șapte persoane. Dacă mergi pe această configurație portbagajul are 160 de litri. În varianta de cinci locuri urcă la 708 de litri, iar dacă mergi pe cea cu două locuri atunci o să ai la dispoziție un spațiu de stocare de 1819 de litri.

În momentul lansării, noul model va fi disponibil cu un nou motor pe benzină de 1,0 litri pe benzină, în trei cilindri, de 110 CP și cutie de viteze manuală în șase trepte. Mai există și varianta cu un motor bi-combustibil, GPL, de 99 CP, exact ca pe modelul Duster. Dacia a specificat că datorită celor două rezervoare de 40 de litri pentru GPL și 50 de litri pentru benzină, Jogger-ul pe GPL va avea o autonomie de peste 1000 de km.

Vânzările vor începe din februarie 2022, iar comenzile vor fi preluate începând cu noiembrie 2021. Prețul de pornire va fi de 15.000 de euro cu TVA și va fi cel mai scump model Dacia de până acum. Ca referință, modelul Duster pleacă de la 14.100 de euro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: