Doar cu asta nu se lăuda Dacia: performanța care a uimit toată Europa

Doar cu asta nu se lăuda Dacia: performanța care a uimit toată Europa

Dacia începe să fie un brand din ce în ce mai relevant pe piața din Europa și globală. Este surprinzător cu ce se pot lăuda românii de la Mioveni, de când și-au extins portofoliul de autoturisme și activează sub patronatul Renault.

Dacia Sandero este un bolid incredibil de bun, cu un raport preț/performanță deosebit, aspecte confirmate și de vânzările foarte mari. Sandero este atât de îndrăgit de către șoferi, încât autoturismul constructorului românesc a devenit cel mai vândut vehicul de pe piața auto la nivel European în luna iulie a acestui an. Informația a fost confirmată printr-un raport al JATO Dynamic. Ca referință, în România este produsă varianta Stepway a autoturismului.

Dacia Sandero, victorioasă în Europa

Nu a trecut mult timp de când Dacia a dezvăluit versiunea facelift a SUV-ului Duster, un alt model al mărcii românești de la Mioveni. Victoria pe piața din Europa a fost însă obținută cu ajutorul mai bătrânului Sandero. Respectiva creație a depășit liderul cu tradiție al întregului clasament european al vânzărilor din Europa, Volkswagen Golf.

Pentru context, în a șaptea lună a anului 2021, Dacia Sandero, model produs în varianta de bază la uzinele Renault din Maroc și în cea Stepway la Mioveni, în România, a fost comercializat în 20.446 de exemplare, cu 6% mai multe decât în aceeași lună a anului trecut. Cu acest rezultat, modelul a depășit Volkswagen Golf, vehicul care se află de ani buni pe prima poziție în clasamentul vânzărilor. Vehiculul german a fost achiziționat de 19. 425 de europeni, cu 37% mai puțini decât în luna corespunzătoare a anului precedent. Pe poziția a treia în clasament se află Toyota Yaris, model înmatriculat în 18.858 exemplare.

Dacă ai o curiozitate pe marginea subiectului, după modelele menționate mai sus, clasamentul vânzărilor de mașini în Europa, din luna iulie, a mai inclus în ordine: Volkswagen Polo (17.343 unități), Volkswagen T-Roc (16.496 unități), Hyundai Tucson (14.883 unități), Volkswagen T-Cross (14.170 unități), Dacia Duster (13.329 unități), Ford Puma (13.283 unități) și Peugeot 2008 (13.134 unități).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: