Vestea proastă pentru șoferii de Dacia: doar asta nu voiai să auzi despre mașinile de la Mioveni

Vestea proastă pentru șoferii de Dacia: doar asta nu voiai să auzi despre mașinile de la Mioveni

Dacia și-a extins foarte mult portofoliul de autoturisme în ultimii ani, dar asta nu înseamnă că sunt cele mai bune sau cele mai sigure autoturisme de pe șosele. Nici pe departe. Un studiu recent atrage atenția asupra unei realități cât se poate de îngrijorătoare.

Foarte mulți români aleg Dacia, din motive financiare sau datorită unei afinități patriotice. Din păcate, conduc acele mașini pe străzile incredibil de periculoase ale patriei. În contextul în care România este pe primul loc în Europa la accidente, nu ar trebui să vină ca o surpriză majoră faptul că multe dintre acele accidente sunt trecute pe ”CV-ul” Dacia. Astfel, ajungem la concluziile de mai jos.

Dacia, mașina cea mai predispusă la accidente

O analiză publicată în urmă cu câteva zile atrage atenția asupra unei realități triste legate de mândria noastră națională, Dacia. În mod regretabil, autoturismele de la Mioveni sunt în top cinci când vine vorba de predispoziția pentru accidente. Studiul din spatele acestei concluzii a fost făcut de un site unde se verifică istoricul accidentelor rutiere frecvente, iar Dacia se află printre cele mai avariate mașini de pe șoselele din Europa.

Este important de reținut că Dacia nu este pe prima poziție în top cinci, iar branduri semnificativ mai scumpe au devansat constructorul de la Mioveni. Lexus, de exemplu, deschide acest top cât se poate de trist și confirmă faptul că unele autoturisme sunt prea puternice pentru șoferi nesiguri. Degeaba sunt robuste și rezistente, dacă sunt manevrate defectuos.

Pe locurile doi și trei se află Subaru și Jaguar. Acestea, de asemenea, sunt mașini puternice, gândite mai ales pentru autostrăzi și drumuri naționale. În teorie, fac o treabă bună și pe drumuri mai proaste, dar în cazul acestora din urmă, contează și talentul șoferului. Pe locul patru este BMW, un alt brand recunoscut pentru viteză și putere. Pentru că este preferat mai ales de tineri și de amatorii de performanță deosebită, lipsa de experiență se reflectă deseori în accidente. Dacia este pe locul cinci, cu Sandero, Duster și Logan fiind cele mai populare modele, dar și cele mai predispuse la accidente.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: