Cât de slab este noul serial Marvel, Hawkeye. Cum se compară cu Loki

Cât de slab este noul serial Marvel, Hawkeye. Cum se compară cu Loki

Conform estimărilor momentului, primele episoade din „Hawkeye” nu s-ar ridica la așteptările fanilor, fiind una dintre puținele producții Marvel cu rating sub medie.

Potrivit ultimelor calcule de rating, primele două episoade din producția Marvel, „Hawkeye”, lansată pe Disney+, nu ar sta chiar atât de bine pe cât s-ar fi așteptat producătorii, în ciuda ovațiilor inițiale.

Serialul a fost lansat în data de 24 noiembrie 2021 și îl are în rol principal pe Jeremy Renner (în rolul lui Clint Barton), cunoscut deja publicului țintă. Miniseria o introduce în acțiune și pe Kate Bishop (rol jucat de Hailee Steinfeld).

Clint și Kate se luptă cu mafia, ceea ce reprezintă o mare provocare pentru eroul principal, de vreme ce se chinuie de ceva vreme să scape de tendințele violente, cele care i-au marcat trecutul.

„Hawkeye” ar putea fi marea dezamăgire a anului, venită direct de la Marvel

În ciuda așteptărilor inițiale, cele presărate cu entuziasmul de rigoare, atunci când vorbim despre orice producție nouă de la Marvel, rating-ul pare să stagneze, riscând chiar să scadă dramatic la următoarele episoade ale miniseriei.

Conform celor mai recente statistici privind audiența în streaming de la Samba TV, care măsoară 3 milioane de gospodării din SUA, statistica primului episod este în urmă cu -40%, față de cifra de spectatori din ultimele 5 zile, din SUA, pentru „Loki”. De menționat că „Hawkeye” se află, de asemenea, în urmă față de „Falcon and the Winter Solider”, care a primit 1,8 milioane de vizualizări, și față de „WandaVision”, care a înregistrat 1,6 milioane de vizualizări.

Cifrele de vizionare relativ scăzute ale miniseriei „Hawkeye” sunt surprinzătoare, având în vedere că eroul Clint este unul dintre puținii „Avengers” rămași, dintre cei originali. Pentru un personaj atât de recunoscut, este interesant că Hawkeye a raportat o audiență semnificativ mai mică în comparație cu alte producții MCU, care și-au etalat personaje la fel de recunoscute precum Loki, Sam Wilson sau Wanda Maximoff. 

Citește și: