Încă o lovitură pe piața criptomonedelor: Bitcoin și Ethereum s-au dus în cap și nu par să-și revină

Încă o lovitură pe piața criptomonedelor: Bitcoin și Ethereum s-au dus în cap și nu par să-și revină

Dacă ai tot amânat să faci investiții în criptomonede, după fluctuațiile din ultima săptămână, acum s-ar putea să fie cel mai prost moment pentru Bitcoin și Ethereum. Cele mai importante active cripto s-au dus în cap pe 7 septembrie și nu și-au mai revenit.

Interesul pentru criptomonede continuă să fie la niveluri record în fiecare colț al mapamondului. Asta nu înseamnă însă că discutăm de o afacere bună. Nu de alta, dar Bitcoin a început săptămâna trecută la 53.000 de dolari, iar la scurt timp după haosul din El Salvador, a scăzut la 43.000 de dolari în mai puțin de 12 ore. Ca referință, în prima parte a săptămânii trecute, țara din America Latină a trecut la Bitcoin ca monedă oficială, iar schimbarea nu au fost îmbrățișată cu brațele deschise de către cetățeni.

Ce se întâmplă cu Bitcoin și Ethereum, criptomonedele care definesc piața

În teorie, Bitcoin a mai avut câteva căderi bruște în ultimul an, dar a reușit să-și revină destul de bine. Nu pare să fie însă cazul și de această dată. La momentul în care redactez acest material, prețul BTC este de 45.102 dolari, cu aproximativ 500 de dolari față de ieri dimineață.

De partea cealaltă a baricadei, Ethereum a cunoscut o scădere similară, anuland avansul per ansamblu din luna septembrie. ETH și-a a început ascensiunea în jurul datei de 1 septembrie, ajungând de la niveluri de tranzacționare de aproximativ 3.200 de dolari până la puțin sub 4.000 de dolari. În prezent, însă, acesta se tranzacționează din nou în jurul valorii de 3.300 de dolari.

Dacă nu era evident, scăderea prețului pentru cele mai importante criptomonede pune într-un con de umbră decizia autorităților din El Salvador de a adopta Bitcoin ca monedă oficială. Imediat după anunțul oficialităților din acea țară și începerea tranziției, în doar câteva secunde, BTC s-a dus în cap cu 7000 de dolari.

În ceea ce privește viitorul criptomonedelor, s-ar putea afla pe o pantă ascendentă, având în vedere anunțul recent din Ucraina, unde tocmai s-au reglementat criptoactivele. De acum, activele digitale vor putea fi lansate și în țara vecină cu România. În plus, se va permite instituțiilor bancare să creeze conturi curente pentru deținerea cripto de către companii, potrivit Anastasiei Bratko de la Ministerul pentru Transformare Digitală.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: