Biserica Ortodoxă Română se implică în promovarea vaccinării: ce s-a schimbat

Biserica Ortodoxă Română se implică în promovarea vaccinării: ce s-a schimbat

În trecut, oficialii Bisericii Ortodoxe Române au încurat scepticismul în ceea ce privește vaccinul împotriva noului coronavirus. Acum, se pare că vor împărți pliante pro-vaccinare.

Cu aproximativ o săptămână înainte de începerea campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 în România, Patriarhia Română a publicat un comunicat oficial pe marginea subiectului. „Patriarhia Română salută vestea bună a apariției vaccinului care ar putea diminua și stopa actuala pandemie, însă Biserica nu se poate pronunța în probleme de ordin strict medical. Cu atât mai mult, în cazul unui vaccin recent care nu a mai fost folosit și despre care specialiștii în domeniu se pronunță ei înșiși în mod gradual sau diferit”, se arată în comunicat.

Cu alte cuvinte, deși nu are niciun fel de pregătire medicală, a profitat de ocazie pentru a arunca îndoială asupra noului vaccin ”care nu a mai fost folosit”. În plus a insistat asupra ”specialiștilor” care s-au pronunțat ”diferit”. Întregul set de circumstanțe de la acea dată îl găsești detaliat aici.

Relația dintre oficialii guvernamentali și BOR se pare însă că s-a mai liniștit, iar Biserica Ortodoxă se pare că va sprijini campania de vaccinare prin distribuția de pliante, conform unui anunț postat pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății. Titlul broșurii va fi “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.”

„Încheiem duminica și această săptămână cu bucurie și cu multă speranță pentru creștinii ortodocși sau catolici din România și de pe întreaga planetă. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.””- a scris Ministerul Sănătății, duminică seara, pe pagina oficială de Facebook.

În aceeași postare se atrage atenția asupra unui anunț recent al Papei Francisc. Suveranul Pontif a spus că se va vaccina imediat ce îi va veni rândul. „Dintr-o perspectivă etică, cred că toată lumea ar trebui să se vaccineze. Este decizia etică pentru că pariezi cu sănătatea ta, cu viața ta, dar pariezi și cu viața celor din jurul tău”, a declarat liderul de la Vatican.

„Numai împreună, indiferent de religie și credință, vom reveni la normalitate!”, mai transmite Ministerul Sănătății în postare.