09 apr. 2020 | 08:00

Biserica ortodoxă ”ne îngroapă” pe toți: caz penal pentru sute de oameni la slujbă, în pandemie

ACTUALITATE
Biserica ortodoxă ”ne îngroapă” pe toți: caz penal pentru sute de oameni la slujbă, în pandemie

Biserica Ortodoxă Română continuă să neglijeze cu bunăștiință legislația pe timpul stării de urgență și, implicit, să pună în pericol vieți omenești. Inconștiența ”credincioșilor” este altă poveste.

De la începutul pandemiei și declararea stării de urgență, au existat o serie de cazuri absolut șocante cauzate de Biserica Ortodoxă Română. În timp ce restaurante și baruri au acceptat să-și închidă porțile și un milion de români să ajungă șomeri în mai puțin de 30 de zile, pentru sănătatea colectivă, preoții sunt absolut inconștienți, sfidând orice legi ale decenței și bunului simț.

Cea mai recentă manifestare de la care oricărui om sănătos i se ridică părul pe mână vine de la Iași și s-a lăsat cu sute de cazuri penale pe numele celor prezenți la slujba din Sâmbăta pomenirii morților. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au anunțat miercuri că a fost deschis un dosar penal, după ce, în 21 martie, în curtea unei biserici din Iași, peste 100 de persoane au participat la o slujbă de pomenire, relatează Mediafax.

Un număr mare de agenți de poliție s-au deplasat la fața locului pentru spargerea mulțimii și redactarea de procese verbale pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Era evident cu ochiul liber că nu se respectă distanța între persoane stabilită în lege și nici în declarația pe propria răspundere nu este trecută opțiunea ”mers la slujbă”.

„La data de 21.03.2020, cu ocazia sărbătoririi Sâmbetei pomenirii morților, la biserica (…) din mun. Iași, a avut loc o slujbă cu caracter religios în spațiu deschis, la care a participat un număr mare de persoane, existând suspiciunea de încălcare a măsurilor de prevedere instituite de Ordonanța militară nr. 1 din 2020, constând în interzicerea organizării și desfășurării oricărui eveniment ce presupune participarea a peste 100 de persoane în spații deschise și luarea măsurilor pentru asigurarea distanței de cel puțin un metru între participanți”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Fără să surprindă absolut pe nimeni și pentru că, cel mai probabil, se consideră deasupra legilor ”lumești”, preotul paroh de la Biserica Socola a refuzat să comenteze situația.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele