Trotinetele electrice, o problemă gravă de mediu: cum au devenit un dezastru, de ce sunt vinovați oamenii

Trotinetele electrice, o problemă gravă de mediu: cum au devenit un dezastru, de ce sunt vinovați oamenii

Trotinetele electrice sunt un mod de transport rapid, ușor și, cel mai important, ecologic. Dar ce facem când vehiculele ecologice poluează?

Asta este întrebarea pe care locuitorii orașului Koln au început să și-o pună în ultima vreme. Totul din cauza trotinetelor electrice care au fost aruncate în râul Rin, deși la început acestea au fost privite ca un mijloc de reducere a poluării. Problema cea mai mare, însă, este faptul că bateriile acestor vehicule sunt deosebit de nocive și toxice pentru viața acvatică.

Echipele care se ocupă de extragerea trotinetelor din fluviul spun că procedura nu e doar dificilă, ci și foarte costisitoare. O echipă de ecologiști încearcă de câteva săptămâni să identifice zonele în care se află cele mai multe trotinete electrice din Rin. Cu ajutorul radarelor au fost identificate peste 100 de locuri cu un număr însemnat de trotinete. Acolo unde curenții nu sunt foarte puternici, trotinetele au fost scoase la suprafață cu ajutorul bărcilor.

Ce spun specialiștii

„În urmă cu câteva săptămâni, am contractat o barcă dotată cu radar care s-a plimbat pe Rin pentru a identifica zonele în care se află trotinetele. Am descoperit că aici, în Rheinauhafen, se află marea majoritate a locurilor în care au fost aruncate în apă, 60 din cele 105. În această zonă, sunt mai ușor de scos, curenții nu sunt foarte puternici și putem lucra cu bărci mici și scafandri, fără să fie nevoie de macarale speciale”, a declarat Sebastian Schlehbusch, reprezentantul companiei producătoare de trotinete.

„Presupun că, până la finalul întregului proiect, care ne va ține ocupați încă două săptămâni, până vom curăța toate canalele navigabile, vom ajunge la costuri de ordinul milioanelor”, a mai spus Sebastian Schlehbusch.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: