12 nov. 2021 | 13:07

Banca Transilvania face valuri în piață: cu ce se mai laudă acum

ACTUALITATE
Banca Transilvania face valuri în piață: cu ce se mai laudă acum

Banca Transilvania este una dintre cele mai puternice bănci din România. Iată cum arată cifrele BT.

Banca Transilvania și-a majorat cu 58% profitul în primele nouă luni din 2021, la 1,7 miliarde de lei. Veniturile operaţionale ale grupului au urcat la 3,6 miliarde lei, conform ZF.

Banca Transilvania, cea mai mare instituţie de credit din România, a raportat pentru primele nouă luni din 2021 un profit net consolidat de 1,67 miliarde de lei, faţă de 1,056 miliarde de lei în aceeaşi perioadă din 2020, potrivit raportului publicat la bursa de la Bucureşti.

Veniturile operaţionale ale grupului au urcat de la 3,25 miliarde lei la circa 3,62 miliarde lei, în timp ce activele au ajuns la aproximativ 118 miliarde de lei.

Banca Transilvania are motive de laudă

“Continuăm creşterea finanţărilor şi a operaţiunilor semnificativ peste media pieţei şi contribuim la relansarea economiei şi a societăţii, câştigând în acelaşi timp cotă de piaţă. Le mulţumesc colegilor din BT – împreună procesăm un volum covârşitor de operaţiuni şi numerar şi servim zilnic sute de mii de clienţi, online şi în unităţi”, spune Omer Tetik, Director General, Banca Transilvania, citat de aceeași sursă.

De asemenea, în trimestrul al treilea din 2021, Banca Transilvania a avut la nivel de grup un profit net de 653 de milioane de lei, aproape dublu faţă de aceeaşi perioadă din 2020, în timp ce veniturile s-au majorat de la 1,16 miliarde de lei la aproximativ 1,2 miliarde de lei.

Soldul creditelor acordate de grup a crescut cu 2,4 miliarde lei pe parcursul celui de al treilea trimestru, ajungând la 46,8 miliarde lei. În primele nouă luni, soldul creditelor a crescut cu aproximativ 4,7 miliarde lei.

Potrivit reprezentanţilor BT, în trimestrul trei ritmul de creditare a fost unul susţinut, cu aproape o mie de credite retail noi pe zi, banca ajungând la peste 1,1 milioane de clienţi creditaţi (persoane fizice şi companii).

Mai mult decât atât, de curând, Banca Transilvania a pregătit o nouă funcție pentru aplicația sa BT Pay. Aceasta este destinată gestionării şi plăţii facturilor prin super-app banking şi payments.

Un comunicat de presă al băncii precizează că peste 1 milion de facturi de utilităţi au fost achitate lunar, anul acestaa, prin alternativele de plată ale băncii, în timp ce, 1,7 milioane de persoane folosesc BT Pay pentru banking de zi cu zi.