Banca Transilvania, CEC Bank și BRD, fac valuri în România: toți clienții trebuie să știe anunțul important

Banca Transilvania, CEC Bank și BRD, fac valuri în România: toți clienții trebuie să știe anunțul important

În cazul în care trebuie să-ți alegi o nouă bancă în România la care să-ți pui economiile, ar fi bine să ai în vedere noul clasament al instituțiilor bancare de la noi. Te ajută enorm dacă vrei să știi în cine să ai încredere.

În România, Banca Transilvania continuă să facă legea când vine vorba de servicii bancare. Din acest motiv este și compania cu cei mai mulți angajați din piață, aproximativ 8000 de persoane pe statele de plată în 2020. În primul an de pandemie, în timp ce unii au făcut restructurări, la BT s-au făcut angajări masive, un alt simptom al faptului că le merge bine.

Locurile următoare din top sunt ocupate de BRD și CEC Bank, dacă luăm ca referință numărul de angajați din anul pandemiei. Conform unei analize realizate de Economica.net, pe baza datelor de la Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), deși exista un trend al scăderii numărului de angajații din 2018, în 2020 s-a înregistrat o creștere a salariaților la băncile de mai sus.

În această ordine, Banca Transilvania, BRD, CEC Bank, BCR şi Raiffeisen Bank sunt băncile cu cei mai mulți angajați în pandemie. Pentru a înțelege un pic mai bine situația premergătoare pandemiei de la noi a băncilor locale, poți arunca o privire pe tabelul de mai jos. top-banci-dinamica-nr-salariati-din-2018-pana-in-2020-755x420În ceea ce privește creșterea brută a numărului de angajați, cel mai bine stau Banca Transilvania, OTP Bank Romania și ING. Mai precis, BT a avut o creştere cu 257 de oameni a efectivului mediu de angajaţi în 2020. În cazul OTP Bank a fost vorba de 246, în plus, pe statele de plată faţă de nivelul din 2019, arată datele furnizate de Registrul Comerţului. Nu în ultimul rând, ING a înregistrat o creştere a numărului angajaţilor cu 227 în anul 2020 faţă de situaţia anului 2019. În final, dacă este să-ți schimbi banca sau aveai nevoie de un argument în plus pentru a avea încredere în instituția bancară pe care ai ales-o deja, analiza de mai sus s-ar putea să te ajute.

Citește și: