Banca Transilvania, în prima linie la ajutoare: cum te înscrii

Banca Transilvania, în prima linie la ajutoare: cum te înscrii

Ministerul Economiei a anunțat, joi, lansarea etapei de înscriere pentru schema “Horeca”, în cadrul căreia firmele din industria ospitalității vor beneficia de ajutoare de stat în valoare totală de până la 500 de milioane de euro.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului anunță lansarea etapei de înscriere în cadrul schemei “Horeca” prevăzută de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 224/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, alimentaţiei publice și organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare.

Formularul electronic de înscriere în cadrul “schemei Horeca” va fi activ pe link-ul granturi.imm.gov.ro ÎNCEPÂND DE MARȚI, 29 IUNIE 2021, ora 10.00.

Formularul de înscriere va rămâne activ timp de 10 zile lucrătoare de la demararea înscrierii, până la ora 20.00 a ultimei zile de înscriere, respectiv LUNI 12 IULIE 2021, ora 20.00, cu posibilitatea prelungirii perioadei de înscriere.

Banca Transilvania face parte din program. Cum te poți înscrie, pentru a beneficia de ajutorul de stat

Banca Transilvania este una dintre cele șase bănci acceptate în program ( CEC BANK SA, BRD GROUPE SOCIETE GENERALE SA, BANCA ROMÂNEASCĂ SA, BANCA TRANSILVANIA SA, BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ SA, OTP BANK ROMANIA SA).

IMM-urile din industria ospitalității pot beneficia de finanțare de la stat, de până la 20% din scăderea cifrei de afaceri din 2020, comparativ cu 2019, de maxim 800.000 de euro. Peste 25.000 de clienţi BT sunt eligibili pentru finanţare nerambursabilă prin acest program – ca obiect de activitate, conform codurilor CAEN.

Pentru clienţii BT, banca va deschide automat subcontul de grant, după primirea listei aplicanţilor de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului;

Business-urile care aleg BT, dar nu sunt clienţi ai Băncii Transilvania, îşi pot deschide online cont curent (NEOcont business). Firmele beneficiază automat de servicii de Internet & Mobile Banking. Banca va deschide automat subcontul de grant imediat ce primeşte lista aplicanţilor de la minister;

Banca Transilvania oferă costuri zero pentru toate tranzacţiile în/din subcontul de grant BT;

De asemenea, se poate obține credit-punte fără garanţii dacă firma are nevoie de bani până la primirea grantului de la minister.

Pentru accesarea granturilor pentru HoReCa, IMM-urile trebuie să parcurgă mai mulți pași, după cum urmează:

Primul pas este obţinerea raportului de expertiză contabilă/de audit;

Apoi, IMM-ul trebuie să acceseze platforma de granturi și să aleaga Banca Transilvania, ca bancă parteneră;

În următorul pas, antreprenorul efectueză completarea online a datelor de identificare, după care va primi un răspuns de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului. Dacă răspunsul e favorabil, urmează semnarea contractului de finanțare.

În ultimul pas, Guvernul virează banii de grant către bancă, iar aceasta îi transferă în contul firmei respective.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: