Banca Transilvania, BCR și BRD, în parteneriat cu statul român. Se înghesuie să-ți dea bani, ce trebuie să știi

Banca Transilvania, BCR și BRD, în parteneriat cu statul român. Se înghesuie să-ți dea bani, ce trebuie să știi

Banca Transilvania, CEC Bank, BRD, Banca Românească și BCR au fost selectate pentru a oferi credite bancare pentru implementarea schemei de ajutoare de stat pentru industria ospitalității.

Vor beneficia de finanțare prin intermediul schemei de ajutor de stat agențiile de turism, restaurantele, pensiunile, dar și alte firme din HoReCa.

Potrivit Ministerului Economiei, au fost înregistrate 11 oferte de parteneriat de la instituții de credit, însă mai multe dintre acestea nu îndeplinesc criteriile pe care instituția le impune pentru a fi eligibile în cadrul acestui program.

Prin urmare, băncile selectate sunt Banca Transilvania, CEC Bank, BRD, Banca Românească și BCR.

„Privind analiza și selecția ofertelor de parteneriat ale instituțiilor de credit interesate în vederea implementării schemei de ajutor de stat prevăzută de Ordonanța de Urgență nr. 224 din 2020 privind unele măsuri prntru acordarea de sprijin financiar pentru îndeplinirea din domeniul turismului, alimentației publice și organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID -19, cu modificările și completările ulterioare

În urma procesului de analiză și selecție a ofertelor primite de la instituțiile de credit comisia a constatat următoarele:

Au fost înregistrate în total 11 oferte de parteneriat de la instituții de credit.
Din totalul de 11 oferte, 4 dintre acestea nu îndeplinesc criteriul: “să aibă cel puţin câte o sucursală în fiecare judeţ” iar în cadrul unei oferte nu a fost specificată îndeplinirea acestui criteriu, astfel încât cele 5 instituții vor primi decizie de respingere.

3 dintre cele 11 oferte primite nu îndeplinesc si criteriul „să prezinte MEAT oferta de colaborare până la data de 16.06.2021 ora 17.00, prin email pe adresa dgas@economie.gov.ro, semnată electronic”, a transmis Ministerul Economiei, joi, într-un comunicat de presă.

Cine poate primi bani

Prin cadrul schemelor de ajutor de stat pentru industria ospitalității, sunt eligibile pentru primirea finanțării următoarele coduri CAEN:

7911 Activități ale agențiilor turistice;
7912 Activități ale tur operatorilor;
7990 Alte servicii de rezervare și asistență turistică; inclusiv ghizii de turism care desfășoară activități conform acestui cod CAEN.
5510 Hotel și alte facilități de cazare;
5520 Facilități de cazare pentru vacanțe;
5530 Parcuri pentru rulote, campinguri și tabere;
5590 Alte servicii de cazare;
5610 Restaurante;
5621 Activități de alimentație pentru evenimente;
5629 Alte activități de alimentație;
5630 Baruri și alte activități de servire a băuturii;
8230 Activități de organizare a expozițiilor, târgurilor și congreselor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: