„Bad Blood”, un film despre ascensiune și declin. Jennifer Lawrence va juca rolul fondatoarei Theranos

„Bad Blood”, un film despre ascensiune și declin. Jennifer Lawrence va juca rolul fondatoarei Theranos

Apple a anunțat că va finanța și distribui un lung metraj bazat pe viața fondatoarei Theranos, Elizabeth Holmes. Jennifer Lawrence ar urma să joace rolul principal în „Bad Blood”.

Fiindcă asemănarea fizică dintre personajul real și Jennifer Lawrence este una izbitoare, cunoscuta actriță va intrepreta rolul principal, în timp ce Adam McKay va asigura scenariul și regia. De menționat că atât Lawrence, cât și McKay sunt producători ai proiectului, care este o coproducție Apple Studios și Legendary.

„Bad Blood” va relata povestea de viață a mogului Theranos, Elizabeth Holmes

„Bad Blood” se bazează pe cartea „Bad Blood: Secrets and Lies in a Silicon Valley Start Up” (Secretele și Minciunile unui startup din Silico Valley), scrisă de fostul reporter de la Wall Street Journal, John Carreyrou, în 2016, cel care a jucat un rol esențial în poveste.

Filmul va urma traiectoria ascensiunii și decăderii lui Holmes, însă și a companiei înființate de aceasta. Elizabeth Holmes a fost numită, la un moment dat, cel mai tânăr miliardar din lume.

Theranos a fost o companie din domeniul tehnologiei medicale care s-a dorit a fi inovatoare, susținând că poate face teste care necesită cantități infime de sânge, acestea putând fi realizate într-un timp foarte scurt, cu ajutorul unor dispozitive dezvoltate de companie. Ulterior, s-a dovedit că tehnologia întreprinsă de Holmes nu a fost nimic altceva decât o mare păcăleală.

Fondată în 2003 de Elizabeth Holmes, pe vremea când aceasta avea dor 19 ani, Theranos a strâns peste 700 de milioane de dolari din investiții private, într-un timp record. În 2014, compania atingea apogeul succesului. 

În 2015, cercetătorii John Ioannidis și Eleftherios Diamandis, alături de jurnalistul de investigație John Carreyrou de la Wall Street Journal, au pus sub semnul întrebării validitatea tehnologiei Theranos. În urma investigațiilor, compania s-a ales cu o serie de procese, ceea ce a dus la declinul inevitabil al acesteia, Theranos dându-și obștescul sfârșit în data de 4 septembrie 2018, după câțiva ani grei în care aproape toți investitorii inițiali au părăsit „barca”, unul câte unul.

Citește și: