Ar putea fi cel mai scump joc din istorie: Legend of Zelda, cu preț de vilă în Centru Vechi

Ar putea fi cel mai scump joc din istorie: Legend of Zelda, cu preț de vilă în Centru Vechi

Sunt fascinante licitațiile. Colecționari entuziaști stabilesc în mod arbitrar o valoare extraordinară pentru niște obiecte aparent banale, precum jocuri video. Astfel, a ajuns o ediție originală de Legend of Zelda să se vândă cu prețul unei vile cu două etaje în Poiana Brașov.

Se pot face multe lucruri cu 870.000 de dolari sau aproximativ 733.000 de euro. Cu un pic de economie, nu este exclus să construiești un bloculeț. În cel mai rău caz, te poți orienta către o lucrare mai puțin populară a lui Pablo Picasso. Cineva a optat însă să-și bage economiile într-un produs semnificativ mai mic, un joc video.

Ediția de Legend of Zelda din imaginea de mai sus s-a vândut în urmă cu câteva zile la prețul de 870.000 de dolari. Acest anunț vine la câteva luni după ce o versiune în stare aproape perfectă de Super Mario Bros. pentru NES s-a comercializat cu 660.000 de dolari.

Anunțul legat de comercializare Legend of Zelda a fost făcut pe Twitter de către casa de licitații responsabilă de întregul proces, Heritage Auctions. Dacă nu era evident din preț, aceasta este o raritate, dacă nu cumva discutăm de un record mondial.

Conform estimărilor, această ediție sigilată de Legend of Zelda este una dintre cele mai vechi ediții care încă mai există, mai ales în cutie originală, sigilată. Conform datelor atașate licitației de către Heritage Auctions, discheta sau cartușul vândut vineri face parte dintr-o ediție NES-R a titlului, pe care Nintendo a produs-o pentru doar câteva luni în a doua parte a anului 1987. ”În esență, acest exemplar este cea mai veche copie sigilată pe care o persoană o poate obține în mod realist”, au atras atenția oficialii casei de licitații înainte să înceapă procesul de licitare.

Ca să înțelegi mai bine de ce discutăm de un caz excepțional și un posibil record, tot Heritage Auctions a vândut anul trecut o ediție un pic mai comună de Legend of Zelda din 1988 cu ”doar” 50.400 de dolari.

legend of zelda 1986

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: