Ar putea fi cel mai bătrân român care s-a vaccinat: motivele din spatele gestului te vor impresiona

Ar putea fi cel mai bătrân român care s-a vaccinat: motivele din spatele gestului te vor impresiona

Într-o perioadă în care foarte mulți sceptici evită vaccinarea sau ”așteaptă să vadă ce se întâmplă”, oameni cu vârste foarte avansate stau la coadă în România în speranța imunizării.

Aceasta este și povestea unui veteran de 91 de ani din Cluj Napoca. Sabin Husariu are 91 de ani și este veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial și reprezentant al Asociației Naționale a Veteranilor de Război, filiala „Avram Iancu” Cluj. Veteranul s-a vaccinat la centrul de vaccinare amenajat la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca. El le-a povestit cadrelor medicale că ultima dată s-a vaccinat contra variolei în anul 1936.

Spre surprinderea celor prezenți la centrul de vaccinare, bărbatul în vârstă de 91 de ani abia aștepta să se vaccineze, atât pentru el cât și pentru binele societății. Este important de reținut că, până la coronavirus, a luat o pauză de 85 de ani de la vaccinare. Ultimul său vaccin pe la care l-a primit a fost împotriva variolei, conform datelor obținute de Mediafax.

„Veteranul de război Sabin Husariu s-a vaccinat împotriva COVID-19 pentru că a trăit vremuri în care vaccinurile au salvat lumea de boli grave și pentru că vede întotdeauna partea plină a paharului. Singurul vaccin important făcut până acum a fost cel împotriva variolei, în urmă cu 85 de ani, pe când avea doar 6 ani. Acesta s-a născut într-o localitate defavorizată, cu tatăl refugiat, fiind copil de trupă încă de la vârsta de 12 ani. Ultimul vaccin important i-a fost administrat în urmă cu 85 de ani, împotriva variolei”, au povestit, pe Facebook, reprezentanții spitalului clujean.

În ceea ce privește motivul pentru care a ales să se vaccineze veteranul și de ce are încredere în imunizarea anti-Covid, motivul este unul cât se poate de simplu. Are încredere în efortul științific din spate. Sabin Husariu a spus că a trăit vremuri în care vaccinurile au salvat lumea de boli grave. Nu în ultimul rând, el vede întotdeauna partea plină a paharului.

Citește și: