24 iun. 2020 | 10:30

Cea mai ieftină bicicletă electrică, lansată oficial: cât de bună este Rad Power

ACTUALITATE
Cea mai ieftină bicicletă electrică, lansată oficial: cât de bună este Rad Power

În cazul în care cochetai de mult timp cu achiziția unei biciclete electrice, te vei bucura să afli că valoarea de achiziție a acestui tip de creații motorizate s-a ieftinit un pic în ultimii ani.

Până de curând, dacă te gândeai să faci o investiție într-o bicicletă electrică sau motocicletă tradițională, diferența de preț nu era foarte mare. Din fericire, odată cu creșterea cererii pentru aceste mijloace de transport, a explodat și varietate de oferte, de la modele de lux la unele semnificativ mai accesibile.

Una dintre cele mai ieftine biciclete electrice anunțate în ultimii ani a fost dezvăluită de curând de Rad Power Bikes. Producătorul era deja cunoscut printre entuziaștii acestui domeniu pentru modelele accesibile și fiabile din portofoliu, dar tocmai a lansat un model și mai ieftin.

Numele complet al creației din imaginea de mai sus este RadMission Electric Metro Bike. Aceasta este o versiune simplificată a altor modele lansate în ultimii ani de Rad Power Bike, menită pentru cei care face naveta în fiecare zi și încearcă să evite mijloacele de transport în comun. Nu vine cu inovații spectaculoase sau atașamente futuriste.

Chiar și așa, este construită în jurul unui motor cu o putere de 500W, are o viteză maximă de 32 Kmph și ascunde o baterie un pic mai micuță decât cea pe care o găsești în alte biciclete electrice ale producătorului. Acest detaliu s-a reflectat și într-o greutate mai mică, de doar 22,6 kilograme, comparativ cu greutate standard a altor modele ale aceluiași producător, aproximativ 30 de kilograme.

Partea bună este că prețul se rezumă la doar 1000 de dolari. În contextul în care nu te chinui prea multă să găsești biciclete tradiționale la această valoare de achiziție, prețul este cât se poate de rezonabil pentru funcționalitatea pusă la dispoziție.

Ca referință, alte biciclete electrice menite să fie ”accesibile” gravitează în jurul unei valori de achiziție apropiate de 2000 de dolari, vezi VanMoof S3.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele