Apple pregătește următoarea revoluție tehnologică: cum vrea să schimbe industria

Apple pregătește următoarea revoluție tehnologică: cum vrea să schimbe industria

Recent, au tot apărut zvonuri despre schimbarea radicală pregătită pentru iPhone-uri începând cu „iPhone 15”, care va fi lansat în 2023.

Apple a dezvăluit gama iPhone 13 în toamnă, iar iPhone 14 este încă la câteva luni distanță de lansare, dar zvonurile în jurul iPhone 15 au început deja să circule pe internet, cel mai recent susținând că Apple va renunța la slotul fizic al cartelei SIM cu seria iPhone 15 în 2023.

Cu toate acestea, MacRumors a primit un pont anonim cum că Apple a purtat deja discuții cu marii operatori americani, sfătuindu-i să se pregătească pentru smartphone-uri cu eSIM, care ar urma să sosească în septembrie 2022. Aceste informații au fost coroborate de către un informator de încredere printr-o postare pe Twitter.

Îndepărtarea SIM-ului fizice de pe un smartphone are câteva avantaje din perspectiva producției. În primul rând, mecanismul de ejectare și introducere a unui SIM nu ar mai fi nevoie să fie produs, iar absența acestuia ar elibera un spațiu prețios în interior. Un port mai puțin ar simplifica producția cadrului, iar lipsa sa ar face ca un smartphone să fie mai rezistent la apă și praf.

O schimbare substanțială

Odată cu eliminarea de către Apple a mufei pentru căști și adoptarea accesoriilor MagSafe în ultimii ani, pentru companie acesta ar fi încă un pas mai aproape către un iPhone fără porturi.

Ultimele generații de iPhone-uri pot folosi un eSIM și poate fi folosit împreună cu nanoSIM-ul fizic pentru caracteristicile dualSIM. De altfel, anumite variante ale iPhone vândute în Hong Kong și China continentală pot accepta carduri nanoSIM duble.

Totuși, 2023 este departe, așadar cel mai bine este să aștepți ca aceste informații să fie coroborate de surse de încredere din industrie înainte de a le considera definitive.

Totuși, chiar dacă Apple lansează un iPhone fără slot pentru card SIM, am putea vedea că oferă o versiune cu slot fizic SIM în țările în care serviciul eSIM nu este disponibil.

Citește și: