Apple ar putea bate Samsung ”la puncte”: cum a ajuns cel mai profitabil producător de telefoane din lume

Apple ar putea bate Samsung ”la puncte”: cum a ajuns cel mai profitabil producător de telefoane din lume

De mai bine de un deceniu, de când Steve Jobs a dezvăluit primul iPhone, există o competiție acerbă între Apple și Samsung. Întâmplarea face că, în timp ce gigantul din Cupertino ia decizii din ce în ce mai bune, sud-coreenii nu o fac.

Există șanse foarte mari ca, în ultimul trimestru al acestui an, Apple și Samsung să facă rocada în topul celor mai mari producători de smartphone-uri. Cu alte cuvinte, pentru prima oară în istorie, compania condusă de Tim Cook ar putea fi pe primul loc.

O confirmare suplimentară a faptului că lucrurile merg foarte prost la Samsung a venit chiar la mijlocul acestei săptămâni, când Samsung Mobile a fost desființat, iar divizia de mobile a fost îmbinată cu cea ce de electronice de consum. În plus, conducerea este cu totul alta.

Ca referință, actualul director al diviziei de display-uri, Han Jong-hee, a fost promovat în postul de vicepreşedinte şi director general şi va conduce noua divizie combinată SET, care va regrupa operaţiunile Samsung din domeniul telefoanelor mobile şi electronicelor de larg consum. Separat, actualul director general al diviziei Electro-Mechanics, Kyung Kye-hyun, a fost numit director general adjunct la Samsung Electronics şi va conduce divizia de cipuri şi componente, conform Agerpres.

Divizia de mobile a Samsung, în derivă

Momentan, Samsung are 21,2% din piața de mobile la nivel global, iar compania este urmată de Apple. Conform estimărilor TrendForce, însă, pe ultimul trimestrul, rolul companiilor în top se va inversa.

Samsung s-ar putea arăta nevoită să coboare pe poziția a doua în topul global, după ce va înregistra o scădere a cotei de piață până la 19,4% în ultimele trei luni din 2021. Pe de altă parte, Apple are mari șanse să sară de la 15,9% până la valoarea fabuloasă de 23,2% în aceeași perioadă, pe fondul succesului înregistrat cu iPhone 13 și iPhone 13 Pro. În rest, clasamentul se preconizează a fi neschimbat – Oppo, Xiaomi și Vivo.

Citește și: