Anunțul tranșant pentru toți șoferii din România: ce nu pot afla şoferii printr-un telefon la DRPCIV

Anunțul tranșant pentru toți șoferii din România: ce nu pot afla şoferii printr-un telefon la DRPCIV

DRPCIV e instituția de la care șoferii din România pot afla multe informații prin telefon, dar nu pe toate. Iată anunțul care te vizează direct.

DRPCIV – Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule – vine cu mai multe precizări pentru șoferii din România. Într-un comunicat trimis recent, instituția a clarificat mai multe aspecte legate de ce informații se pot cere sau nu telefonic.

Unele dintre acestea le poți afla direct la telefon, pentru altele, însă, trebuie să te deplasezi la sediul instituției. Iată ce trebuie să știi.

Ce nu pot afla şoferii printr-un telefon la DRPCIV

Clarificările despre informaţiile care nu pot fi furnizate telefonic au fost neceasre ca urmare a numeroaselor apeluri telefonice primite de la cetăţeni, conform unui comunicat recent al instituţiei.

DRPCIV aduce clarificări privind următoarele aspecte cu privire la informaţiile care nu pot fi furnizate telefonic:

  • – verificări cu privire la programările online

Solicitarea se transmite numai prin formularul de petiţii online – www.drpciv.ro, secțiunea contact cu furnizarea tuturor datelor folosite la programare inclusiv: serviciu, județ, adresă de email

  • – verificarea datelor personale, emitere sau livrare documente

Cum procedezi cu permisul

Aveţi posibilitatea de verifică stadiul emiterii documentelor preschimbate pe www.drpciv.ro, servicii online: emitere permis/emitere certificat .

Permisele nou obţinute prin examen nu se verifică. Termenul de livrare al acestora este cuprins între 5-15 zile calendaristice:

„După expirarea acestui termen vă veţi adresa serviciului unde aţi susţinut examenul”.

Pentru comunicarea:

  • – stadiului de soluţionare a anumitor cereri depuse la serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor judeţene
  • – datelor de programare la examen teoretic/practic
  • – programului de lucru detaliat al serviciilor publice comunitare trebuie contactat serviciul unde s-a depus iniţial cererea.

Ce faci dacă ai o mașină nouă

DRPCIV preciza recent că multe dintre servicii sunt oferite și online. Dacă ai o mașină nouă, implicit ai nevoie și de un număr de înmatriculare, iar instituția spunea că poți verifica direct online disponibilitatea unor combinații preferate pentru numărul tău de înmatriculare, fără să mai fi nevoit să mergi la sediu.

Prima dată trebuie să intri pe site-ul drpciv.ro. Vei apăsa pe Meniu, apoi vei selecta opțiunea Servicii online, după care Verificări online. Printre altele, ți se va afișa și opțiunea Disponibilitate număr, pe care vei da click. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: