Cum poți verifica disponibilitatea unui număr de înmatriculare fără să mergi la DRPCIV

Cum poți verifica disponibilitatea unui număr de înmatriculare fără să mergi la DRPCIV

Dacă vrei să-ți pui un anumit număr de înmatriculare pe mașina ta, poți face o verificare a disponibilității acestuia de acasă, fără să mai mergi la DRPCIV.

Dacă ai o mașină nouă, implicit ai nevoie și de un număr de înmatriculare. Există mulți șoferi care preferă o anumită înșiruire de cifre și litere, iar pentru ei vine în ajutor site-ul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Poți verifica direct online disponibilitatea unor combinații preferate pentru numărul tău de înmatriculare, fără să mai fi nevoit să mergi la sediu.

Cum poți face o verificare pentru un nou număr de înmatriculare, fără să mergi la DRPCIV

Această verificare se poate face direct online, fără să fi nevoit să mergi la sediul DRPCIV.

Prima dată trebuie să intri pe site-ul drpciv.ro. Vei apăsa pe Meniu, apoi vei selecta opțiunea Servicii online, după care Verificări online. Printre altele, ți se va afișa și opțiunea Disponibilitate număr, pe care vei da click. Sau, mai simplu, poți accesa direct linkul acesta.

Totuși, DRPCIV te anunță că această verificare de număr de înmatriculare nu se consideră o rezevare, ci doar că acesta este disponibil la data și ora interogării.

Al doilea pas, și ultimul este extrem de simplu. Va trebui doar să-ți introduci adresa de mail și numărul de înmatriculare a cărui disponibilitate dorești să o verifici. Vei bifa apoi că nu ești robot și vei apăsa butonul Verifică. Sistemul îți va spune pe loc dacă acea combinație de litere și cifre pe care ai ales-o este disponibilă și o poți folosi pentru mașina ta. De asemenea, vei primi și un mail cu această informație.

De asemenea, poți verifica tot online și starea înmatriculării mașinii tale. Va trebui să introduci numărul de înmatriculare și seria de pe șasiu. Procesul funcționează la fel ca și pentru verificarea disponibilității numărului de înmatriculare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: