Anunțul oficial în miez de noapte despre redeschiderea școlilor. Răsturnare de situație pentru milioane de elevi

Anunțul oficial în miez de noapte despre redeschiderea școlilor. Răsturnare de situație pentru milioane de elevi

Autoritățile au revenit cu noi precizări despre data și condițiile redeschiderii școlilor. Ce a spus Florin Cîțu când a fost întrebat despre data de 8 februarie.

Întrebat, la Europa FM, despre deschiderea școlilor la data de 8 februarie, premierul Florin Cîțu a declarat că o decizie finală va fi luată abia pe 2 februarie. A adăugat, însă, că, dacă situația epidemiologică rămâne neschimbată, elevii au toate șansele să se întoracă în sălile de clasă din prima zi a semestrului al doilea, adică 8 februarie.

Ce spune Cîțu  despre redeschiderea școlilor

„Decizia se va lua pe 2 februarie. Şi noi ne uităm, zilnic primesc de la domnul Arafat statisticile şi analize în detaliu şi ne uităm exact să vedem cum evoluează pandemia. Este un alt lucru important, pentru că noi toţi ne axăm acum pe campania de vaccinare, ceea ce e important să comunicăm, dar trebuie să nu uităm că, încă, în România există o pandemie”, a spus Cîțu, conform impact.ro.

Premierul adaugă că trebuie să păstrăm măsurile de restricţie, trebuie să purtăm mască, distanţarea socială şi toate celelalte măsuri care au dat rezultate până astăzi. “Monitorizăm clar, zilnic, situaţia. Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt, este clar că vom începe pe 8 februarie cu acele condiţii pe care le-a anunţat domnul preşedinte când a enunţat că vom deschide şcolile pe 8 februarie”, a afirmat Florin Cîţu, marţi seara, în cadrul unui interviu pentru Europa FM.

Premierul își dorește să se redeschidă școlile și să pornească economia

Cîțu a adăugat că își dorește nu doar deschiderea școlilor ci și repornirea economiei, dar că și acest lucru depinde tot de evoluția pandemiei de SARS-CoV-2. În ambele cazuri, a subliniat Florin Cîțu, vaccinarea și respectarea restricțiilor impuse de autorități sunt esențiale.

„Vreau să deschidem şcolile pe 8 februarie, este important să deschidem şcolile pe 8 februarie, aş vrea să deschid toată economia, nu numai şcolile, dar depindem, bineînţeles, de cum evoluează pandemia. Şi ca să deschidem şcolile, să deschidem economia, trebuie să ne vaccinăm şi trebuie să păstrăm aceste măsuri de restricţie, este simplu. Mască, dezinfectant şi să ne vaccinăm. Dacă facem aceste lucruri, veţi vedea că vom deschide economia cât mai curând”, a mai spus Cîţu.

Mai mult, Vlad Voiculescu a precizat că toate măsurile luate până acum în școli vor fi supravegheate și aplicate în condiții mult mai stricte: „vorbesc despre decalarea programului şcolar, purtarea corectă a măştii, igienizarea mâinilor”, a spus Ministrul Sănătății.