Noi scenarii pentru deschiderea școlilor din România și renunțarea la online: Cîmpeanu nu se dă bătut

Noi scenarii pentru deschiderea școlilor din România și renunțarea la online: Cîmpeanu nu se dă bătut

Din momentul în care a fost investit în funcția de ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu pare să nu fi ratat nicio zi în a vorbi despre proiectul său pentru deschiderea școlilor din România.

În cadrul guvernului condus de premierul Florin Cîțu, Sorin Cîmpeanu ocupă poziția de ministru al Educației. Din mai multe puncte de vedere, deschiderea școlilor din țara noastră și revenirea elevilor în bănci ține de el. Partea bună este că noul ministru este foarte ambițios în materializarea acestei inițiative și, aseară, a vorbit din nou despre ea.

Într-o intervenție la Realitatea Plus, oficialul nu s-a ascuns după deget în momentul în care a fost întrebat despre problemele predării online. Ministrul le-a clasificat ca fiind ”structurale, nu sunt probleme circumstanțiale”. În cuvintele lui Cîmpeanu, ”se lovește orice stat” de această situație neplăcută. Din păcate, profesorii nu au fost învățați să îmbrățișeze practicile online. Mulți dintre ei sunt în vârstă și nu reușesc să acumuleze cunoștințe noi suficient de repede încât să le paseze elevilor în noul format.

În acest set de circumstanțe, Cîmpeanu vrea să aducă copiii înapoi în clase și să renunțe la școala online. Ministrul vrea să facă acest lucru chiar și dacă va fi doar pentru un număr limitat de elevi, în prima fază.

„Vom reuşi să deschidem şcoala, este o convingere profundă, pe data de 8 februarie, fie că vom reuşi toate şcolile din România, fie că vom reuşi să deschidem şcolile în zonele care au o rată de infectare scăzută. O să prioritizăm învăţământul primar şi grădiniţe, ştiut fiind că este cel mai dificil de abordat în maniera online, fie că vom prioritiza elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, care susţin examenele naţionale. Într-o formă sau alta, vom reuşi să deschidem şcolile, este convingerea mea. Educaţia rămâne prioritatea acestui guvern”, a spus Cîmpeanu la Realitatea Plus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI