01 dec. 2020 | 10:00

Soluția de a scăpa de toate restricțiile autorităților în pandemie: se aplică și afacerilor din România

ACTUALITATE
Soluția de a scăpa de toate restricțiile autorităților în pandemie: se aplică și afacerilor din România

La fel ca în România, restaurantele și barurile din Marea Britanie sunt închise în pandemie, dar bisericile sunt deschise la interior. Soluția la problemă este una evidentă.

În contextul în care oamenii se înghesuie în fiecare duminică la biserică și cu ocazia sărbătorilor legale, în timp ce industria HoReCa este îngropată prin interdicția de a funcționa în interior, proprietarul unui bar din Anglia a găsit soluția de compromis.

Își înființează propria religie. În acel context, localul său devine o biserică. În cel mai bun caz, va funcționa așa mult timp de acum înainte. În cel mai rău caz, având în vedere că este improbabil să contești ”doctrina” din spatele unei noi religii, autoritățile vor decide închiderea tuturor bisericilor.

În final, va fi interesant de urmărit cazul ”Bisericii celor 400 de iepuri” din Nottingham, Regatul Unit. Proprietarul pub-ului cu același nume și-a depus de ceva timp cererea pentru a-l transforma în biserică, conform publicației locale NottinghamshireLive.

Lăcașurile de cult pot rămâne deschise în timpul restricțiilor de grad 3, iar James Aspel, patronul barului 400 Rabbits a sus că a depus cerere pentru ca barul să devină religie pentru a evita închiderea acestuia. Pentru ca religia să fie acceptată, Aspel are nevoie doar de semnături din partea ”credincioșilor” care vor să devină adepți ai bisericii sale.

Membrii noii religii pot alege să fie ”un credincios în iepure” sau ”reverend al iepurilor drepți”. James Aspel încă se gândește cum să practice religia devenită un caz foarte mediatizat, deși a plecat dintr-o glumă. ”Intenția a fost de glumă, dar vine dintr-un loc serios”, a spus patronul de 34 de ani.

”Cu noile restricții suntem forțați să închidem și ar putea dura luni de zile până să putem redeschide. Avem și ofertă de mâncare așa că, chiar dacă eram în restricții de gradul 2, nu puteam deschide. Credem că nu este corect… Totul, de la sălile de sport la saloanele de masaj, poate rămâne deschis și chiar și piețe de Crăciun au loc – atunci m-am gândit că este ridicol. Așa că am trimit o cerere pentru a înregistra locul ca un loc de cult”, a explicat patronul britanic care se confruntă cu o problemă exact la fel cu cea din România.
La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele