Airbnb ți-a monitorizat activitatea de pe Facebook, Twitter și altele: de ce a vrut să îți închidă contul

Airbnb ți-a monitorizat activitatea de pe Facebook, Twitter și altele: de ce a vrut să îți închidă contul

Nu prea ai asocia activitatea Airbnb cu spionajul, dar compania a făcut un efort semnificativ pentru a elimina de pe platforma de închirieri locuințe un număr semnificativ de extremiști, rasiști și alte grupuri indezirabile.

Deși volumul de activități al Airbnb a fost grav afectat de pandemie, compania nu s-a culcat pe ureche și a încercat să se reinventeze. A început să ofere o varietate foarte mare de experiențe online, dar, pe lângă acestea, a făcut curățenie printre utilizatorii platformei.

În urmă cu o săptămână, oficialii Airbnb au anunțat că anulează toate ofertele de cazare în zona Washingtonului pentru inaugurarea președintelui Joe Biden și decontează cheltuielile gazdelor afectate de decizie. Acela a fost însă cel mai recent gest al companiei pentru a preveni un eventual dezastru.

Airbnb face un efort constant pentru a identifica persoane asociate cu grupuri de extremiști, rasiști și alte grupuri care promovează mesaje încărcate de ură. În acest scop, deja de câțiva ani, și-a creat o echipă al cărei scop unic este monitorizarea activității de pe diverse forumuri și rețele sociale. Persoanele depistate ca fiind periculoase din prisma mesajelor pe care le postează sau a grupurilor de care se atașează, ajung să nu mai aibă acces la serviciile platformei Airbnb.

Pentru a facilita procesul de ”spionaj”, Airbnb a folosit conturi false de Facebook, Twitter și nu numai. A scanat un număr mare de forumuri și a căutat online cât mai multe grupuri periculoase. Un raport al celor de la The Information detaliază efortul companiei de a elimina extremiștii și rasiștii din rândul utilizatorilor platformei cunoscută global pentru închirierea de apartamente, vile, pensiuni.

Responsabilă de această activitate este ”unitatea de încredere și siguranță” din cadrul Airbnb formată, momentan, din doar șase angajați. Ei nu interacționează cu alte persoane folosind conturile false, ci doar monitorizează cine ce mesaje postează, încercând ulterior să afle dacă acei indivizi au conturi pe Airbnb care trebuie șterse.

Citește și: