15 ian. 2021 | 16:41

Șeful Airbnb confirmă de ce ar fi fost o investiție proastă să-ți scoți locuința la închiriat pe platformă

ACTUALITATE
Șeful Airbnb confirmă de ce ar fi fost o investiție proastă să-ți scoți locuința la închiriat pe platformă

Turismul e grav afectat de pandemie și pare că lucrurile nu vor evolua în bine nici anul acesta. Iar șeful Airbnb știe asta.

Turismul e grav afectat de pandemie, iar asta se resimte în rândul marilor jucători ca Booking, dar și la Airbnb. Directorul general al companiei, Brian Chesky, recunoaște că lucrurile nu-și vor reveni prea repede la normal.

Mai mult, crede că oamenii nu vor mai reveni niciodată la stilul de a călătorii anterior pandemiei de coronavirus. Vor căuta, în schimb, oraşe mai mici şi să petreacă mai mult timp cu prietenii şi familia.

Șeful Airbnb recunoaște impactul pandemiei

Turismul tradiţional şi vizitarea unor destinaţii globale de top vor fi diminuate semnificativ, călătorii urmând să fie atraşi de comunităţile mai mici şi să zboare mai puţin pentru întâlniri de afaceri. Airbnb a fost afectată de pandemia de Covid-19 la începutul anului 2020, afacerile de închiriere a spaţiilor de cazare scăzând cu 80% pe parcursul a opt săptămâni.

După relaxarea măsurilor de carantină, călătorii au optat pentru cazarea în locuinţe, în loc de hoteluri, ajutând Airbnb să obţină un profit surprinzător în trimestrul al treilea. Compania din San Francisco a beneficiat şi de pe urma interesului pentru închirierea de locuinţe în afara marilor oraşe. Airbnb s-a listat la bursă în decembrie, preţul acţiunilor sale crescând de peste două ori la debutul pe bursă.

Joi, acţiunile Airbnb au crescut cu peste 10%, la un maxim record de 187,42 dolari pe unitate, scrie news.ro.

Platforma de închirieri a anulat rezervările din zona Washington D.C. pentru inaugurarea preşedintelui ales Joe Biden de miercurea viitoare, după ce autorităţile au avertizat să eixstă riscul venirii unor miliţii înarmate. Chesky a vorbit, la conferinţa Reuters Next, despre o demonstraţie a susţinătorilor supremaţiei albe din Charlottesville, Virginia, el spunând că nu vrea ca platforma să faciliteze prezenţa unor oameni care călătoresc pentru a comite acte de violenţă în comunităţi.

Airbnb a luat decizia de anulare a rezervărilor după ce s-a consultat cu oficiali locali şi federali şi după ce un număr de gazde s-au îngrijorat şi au cerut anularea rezervărilor. Cu toate acestea, lanţuri hoteliere majore, între care Hilton Worldwide Holdings şi Marriott International, au anunţat că păstrează rezervările existente.