Actualizarea Waze care îți face viața semnificativ mai ușoară: a intrat în rând cu Google Maps

Actualizarea Waze care îți face viața semnificativ mai ușoară: a intrat în rând cu Google Maps

Google Maps și Waze sunt amândouă servicii din portofoliul Google și, la prima vedere, îndeplinesc același scop. Te ajută să ajungi din punctul A în punctul B. Asta nu înseamnă însă că nu există discrepanțe importante între ele.

Încă din 2019, Google Maps a beneficiat de o actualizare dedicată șoferilor de mașini electrice. Update-ul cu pricina a fost menit să faciliteze identificarea pe traseu a stațiilor de încărcare. Mai ales dacă trăiești în țări precum România, unde aceste instalații sunt foarte rare, particularitatea cu pricina este foarte importantă.

În teorie, există câteva aplicații și servicii online care te ajută în acest sens, dar nimic nu este mai util decât să ai aceeași funcționalitate în programele tale uzual, pe care le folosești zilnic. Ca referință, PlugShare sau Chargemap sunt doar două exemple care te ajută să găsești rapid unde să-ți pui mașina la priză, chiar și pe teritoriul țării noastre. waze harta incarcare electrice

Waze, mai aproape de șoferii de mașini electrice

Waze introduce puncte de încărcare pentru mașini electrice pe harta din aplicația omonimă. În prima etapă de propagare a funcționalității, șoferii se vor putea bucura de aceste detaliu tehnic pe teritoriul Statele Unite ale Americii, dar ar trebui să se extindă destul de repede și în alte colțuri ale mapamondului.

Update-ul a fost posibil printr-un parteneriat între Google și Electrify America, deținută de Volkswagen. Astfel, data viitoare când creezi o rută mai scurtă sau mai lungă, vei putea adăuga rapid un punct intermediar pe traseu de încărcare. Tot vizavi de parteneriatul cu gigantul baverez, opțional, poți schimba icoana autoturismului de pe traseu într-un Volkswagen ID.4. În mod previzibil, nu te obligă nimeni să faci asta și cei mai mulți vor rămâne cu simbolul tradițional.

Una peste alta, această actualizare aparent minoră te ajută să ai mai puține aplicații instalate pe telefon, iar acesta este cel mai important detaliu.

Citește și: