Setările pe Waze pe care orice șofer trebuie să le știe: te ajută să scapi de nervi în trafic

Setările pe Waze pe care orice șofer trebuie să le știe: te ajută să scapi de nervi în trafic

Google a monopolizat piața aplicațiilor de navigație, deținând două dintre cele mai populare aplicații de navigare pentru Android și iPhone.

Google Maps are o mulțime de funcții excelente și este preîncărcat pe telefoanele Android vândute în majoritatea locurilor din lume, dar, în ciuda acestui fapt, Waze are statut de cult în foarte multe țări.

Există o mulțime de oameni care preferă Waze în detrimentul Google Maps și este ușor de înțeles de ce – în esență este o aplicație cu personalitate.

Traseul ideal

Unul dintre lucrurile pe care Waze nu le face neapărat clar este cum să găsești rute alternative, dar această opțiune apare înainte de a începe călătoria. După ce ai setat o destinație, atinge opțiunea Rute și accesează Vizualizare hartă pentru a vedea alternativele și poți să o selectezi pe cea care ți se potrivește cel mai bine.

Vocea ghidului

De ce să folosești o voce plictisitoare când ai atât de multe opțiuni distractive? Dacă te-ai săturat de asistentul de navigare neutru, accesează Setări Waze > Voce și sunet și verifică opțiunile. Vocea în limba engleză are multe opțiuni, cum ar fi PAW Patrol, Boy George și Master Chief de la Halo, astfel încât să te distrezi în timp ce te îndrepți către destinație.

Dacă te simți aventuros, poți chiar să-ți înregistrezi propria voce și să o setezi ca implicită. Sub Setări pentru voce și sunet, apasă înregistrare voce nouă.

Vitezometrul

Waze vine la pachet cu un vitezometru încorporat, care este extrem de util. Îți arată cât de repede mergi și te poate avertiza când depășești viteza.

Deschide Waze și accesează Setări > Vitezometru > Afișează limita de viteză și setează întotdeauna. Aceasta va afișa limita de viteză pe hartă. Apoi te întorci la pagina de setări a vitezometrului și activezi Alertă când depășești viteza pentru ca Waze să te anunțe.

Tipul mașinii

Waze îți va arăta rute mai bune dacă ai setat tipul corect de vehicul în aplicație. Deschide Waze și accesează Setări > Detalii vehicul > Tip vehicul și selectează-l pe cel corect. Acest lucru este util în special dacă ești pe o motocicletă, deoarece vei obține rute mai rapide care nu sunt neapărat potrivite pentru mașini.

Curățați harta GPS

Prea multe alerte și pictograme pot deveni puțin copleșitoare, așa că este grozav că poți personaliza și limita numărul de lucruri pe care le vezi. Pentru a face acest lucru, deschide Waze și accesează Setări > Afișare hărți > Rapoarte și scapă de lucrurile de care nu ai nevoie. De asemenea, poți reveni la setările de afișare a hărții și poți dezactiva Afișare Wazers pentru a ascunde alți utilizatori de pe hartă.

Mementouri

Dacă ai obiceiul de a uita lucruri la sfârșitul călătoriei, poți configura mementouri utile pentru a ușura lucrurile. În timp ce Waze numește această funcție un memento pentru copii, o poți folosi pentru orice dorești. Este bine să verifici dacă ai lăsat pe cineva sau ceva important în mașină, cum ar fi un bebeluș, chei, documente sau pur și simplu dacă ai oprit motorul și ai încuiat mașina.

Poți configura aceste mementouri în Waze accesând Setări > Mementouri > Memento pentru copii și activând Afișați memento. Apasă Mesaj personalizat pentru a personaliza acest memento.

Citește și: