Cum marchează Waze sosirea Papei Francisc la București: ce spune despre traficul din Capitală

Cum marchează Waze sosirea Papei Francisc la București: ce spune despre traficul din Capitală

Odată cu vizita Papei Francisc în București, vor fi multe restricții de trafic, iar bucureștenii au fost sfătuiți că cel mai bine ar fi să-și lase mașinile acasă. Numai că unii dintre ei nu vor renunța la autoturism pentru că nu vor sau pentru că nu pot. Oricum ar fi, le va fi destul de greu să găsească o rută mai liberă.

Aplicația Waze, pe care o folosesc mulți șoferi în trafic atunci când vor să evite aglomerația sau nu cunosc destinația, s-a pregătit pentru vizita Papei Francisc la București. Vor fi multe restricții de trafic în multe zone ale Bucureștiului, așa că găsirea unei străzi mai libere va fi o adevărată provocare.

Waze a trimis mai multe notificări utilizatorilor săi, în care îi informează de măsurile speciale luate cu ocazia vizitei Papei Francisc.

Cum s-a pregătit Waze pentru vizita Papei Francisc

Mai mulți utilizatori ai aplicației Waze au primit mesaje de atenționare și notificări legate de vizita Papei Francisc. Suveranul Pontif va vea un traseu bine statbilit, iar Brigada Rutieră anunța, în detaliu, care vor fi străzile blocate, dar recomanda și rutele ocolitoare.

În acest context, aplicația Waze îi informează pe utilizatori care sunt străzile blocate din zona în care se află. Aplicația a pregătit deja o hartă cu toate străzile și arterele care vor fi blocate de polițiști și pe care se va deplasa Papa Francisc împreună cu oficialii români care-l însoțesc.

Sursa foto: Facebook Claudiu Mertesz
În București, primele restricții de circulație s-au luat încă de miercuri, 29 mai, când mai multe străzi au fost eliberate de mașinile parcate și nimeni nu a mai putut staționa în zonă. Brigada Rutieră a Capitalei anunța că restricțiile vor fi aplicate progresiv.
În funcție de sosirea participanților la eveniment și de numărul de persoane ce doresc sa fie martori la acest eveniment istoric, se pot lua și alte măsuri necesare protecției cetățenilor. Așadar, dacă va fi foarte aglomerat, atunci e posibil să fie închise și mai multe străzi.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI