06 aug. 2021 | 06:30

Actualizarea din Google Earth care îți strică ziua: de ce nu ți-ai fi dorit să mai vezi așa ceva pe internet

ACTUALITATE
Actualizarea din Google Earth care îți strică ziua: de ce nu ți-ai fi dorit să mai vezi așa ceva pe internet

Google Earth este una dintre cele mai populare aplicații de pe internet și primește deseori actualizări, asta nu înseamnă însă că fiecare update îți face viața mai ușoară, te încântă sau te face mai fericit.

Aplicația de navigare pe planeta Pământ a celor de la Google nu și-a propus niciodată să fie o sursă de energie pozitivă în viața ta. În schimb, a fost lansată cu scopul de a-ți ilustra o mare parte din harta lumii într-un moment foarte precis din timp, cu bune și rele. Acele imagini sunt realizate din satelit, iar satelitul nu are conștiință pentru a te priva de momente triste.

Google Earth și 11 septembrie 2001

Printr-o actualizare al cărui moment exact este necunoscut, Google Earth a ajuns să integreze câteva imagini pe care nu le-ai mai văzut niciodată de la prăbușirea turnurilor gemene din New York, din 2001. În mod previzibil, imaginile din satelit nu imortalizează exact momentul în care avioanele au intrat în World Trade Center, dar îți afișează consecințele imediate ale acelui episod, norii de fum, modul în care aceștia s-au răspândit.

În cazul în care nu ai Google Earth pe telefon sau laptop, clipul de mai jos ar trebui să te ajute să înțelegi un pic mai bine despre ce este vorba.

 

Mai fascinant și trist decât acele imagini cu norii de fum provocați de atacul asupra WTC este faptul că Google a decis între timp să șteargă respectivele cadre din baza de date a soluției sale cartografice. În continuare poți vedea acea regiune din New York imortalizată pe internet, dar nu mai sunt incluse imagini din septembrie 2001.

În contextul în care o parte din Pentagon a căzut de asemenea pradă teroriștilor în 2001, imaginile din acel moment au avut un destin similar pe Google Maps. Au fost online până nu au mai fost. Din fericire, aproape nimic din ce ajunge o dată online nu se mai pierde pentru totdeauna. Pentagon

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele