Impresionant | Noua funcție de la Google Earth care-ți arată exact prin ce schimbări trece planeta

Impresionant | Noua funcție de la Google Earth care-ți arată exact prin ce schimbări trece planeta

Google Earth a lansat o nouă funcție care te uimește cu adevărat. O să vezi, între altele, cât de repede se schimbă planeta și cum aceste schimbări climatice nu mai pot fi ignorate.

Google Earth e un serviciu lansat cu ceva ani în urmă, care-ți permite să vezi din satelit fiecare bucățică de pe planetă. În spatele unui astfel de serviciu stau mulți ani de muncă și investiții în sateliți și tehnologie de ultimă generație. Acum, cei de la Google vin cu o funcție nouă.

E vorba de o retrospectivă a ultimelor aproximativ patru decenii, în format timelapse, care te lasă să vezi cum s-a schimbat planeta în ultimii aproape 40 de ani. E un semnal de alarmă, de fapt, care te lasă să înțelegi că schimbările climatice prin care trece Pământul nu mai pot fi ignorate.

Google Earth îți arată cum s-a schimbat planeta în ultimii aproape 40 de ani

”Este impresionant” – spun experții care au analizat imaginile. E cel mai important update pe care-l face Google Earth în ultimii cinci ani și e cu adevărat spectaculos. Potrivit companiei, a fost vorba de un proces extrem de complex, iar informațiile au fost puse cap la cap de imaginile oferite de sateliți în perioada 1984-2020.

În total, e vorba de 24 de milioane de imagini. Proiectul a fost realizat cu efortul mai multor agenții guvernamentale americane, dar au pus umărul și NASA și Uniunea Europeană.

Experții susțin că e cea mai clară dovadă că planeta se schimbă într-un ritm acceerat și toate aceste modificări climatice pot avea un impact major pe termen lung. Zonele calde devin și mai calde, iar ghețarii din zonele antarctice încep să se topească. E, după cum spun mulți experți, efectul intervenției omului asupra mediului în atâtea locuri din lumea asta.

Astfel de intervenții lasă urme, mai ales că poluarea, o problemă extrem de importantă la nivel mondial, e cauzată, sub o formă sau alta, de om.

Poți vedea cum s-a schimbat planeta AICI.  Se poate încărca mai greu, dar ai răbdare pentru că merită.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: