Acest robot vorbește fluent 38 de limbi. Cine l-a construit și cât costă

Acest robot vorbește fluent 38 de limbi. Cine l-a construit și cât costă

Roboții au devenit parte din viața noastră de zi cu zi. Unii ne iau și joburile, iar acest robot care vorbește fluent 38 de limbi străine este o adevărată provocare.

Un bărbat susține că a folosit carton și plastic în valoare de aproape 700 de dolari pentru a construi un robot. Folosește algoritmi de inteligență artificială și poate vorbi 38 de limbi străine.

Profesorul de informatică Dinesh Patel spune că a dezvoltat un umanoid social care poate identifica obiecte și rezolva ecuații. Dinesh spune că prototipul, numit Shalu, poate răspunde, de asemenea, la ghicitori și întrebări de cultură general și poate memora lucruri. El spune că Shalu are un set divers de capabilități și poate citi ziare, transmite rapoarte meteo și citi horoscopul și rețete.

Dinesh a construit robotul cu materiale reziduale, inclusiv aluminiu, carton, lemn și plastic – și apoi a făcut legătura cu un computer. Acum caută să utilizeze imprimarea 3D pentru a crea părți ale corpului mai realiste.

Cu ce scop a fost construit acest robot

Dinesh spune că vorbește peste 38 de limbi străine, inclusiv engleza – și nouă limbi locale. Ne amintește de celebra Sophia, robotul similar dezvoltat de compania de inginerie din Hong Kong – Hanson Robotics.

„Am dezvoltat acest robot de la zero în timpul liber, folosind materiale uzuale și componente achiziționate local”, a spus Dinesh. „De asemenea, software-ul a fost construit de mine folosind biblioteci din domeniul public. Acest lucru demonstrează modul în care este posibil să construim dispositive la nivel local care pot într-adevăr să concureze în capabilități cu cele care provin din laboratoare mult mai inventive din întreaga lume”.

Dinesh, din satul indian Rajmalpur, districtul Jaunpur, din Uttar Pradesh, a fost inspirat de filmul bollywood „Robot”. A petrecut mai mult de trei ani dedicându-se proiectului său special – cheltuind în jur de 700 de dolari creând robotul Shalu.

„I-am dat chipul unei femei pentru acceptarea generală”, a adăugat el. „Sunt multe de făcut și sper că voi reuși în viitorul apropiat să-l îmbunătățesc”.

Dinesh a continuat „M-am concentrat asupra faptului că este un ghid pentru studenți pentru a-i introduce în robotică. Nu este altceva decât satisfacție să faci ceva din nimic. Vreau să fie un produs care economisește timp pentru studenți”.

El spune că poate fi un bun prieten și un mentor pentru studenți, răspunzând la întrebările lor de bază referitoare la cunoștințe generale și matematică.

„Sunt dornic să îl fac mai benefic pentru studenții din comunitățile sărace. Există încă zeci de mii de copii care vor să ajungă la școlile din India. Îl văd ajutând astfel de copii care sunt dispuși să studieze, dar nu își permit”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: