Piscina Diavolului, locul unde oamenii își riscă viața pentru poze. Ce pericol stă la baza lui

Timp de doar câteva luni pe an, natura le oferă turiștilor cu spirit de aventură ocazia să se scalde într-un ochi de apă spectaculos, supranumit de localnici Piscina Diavolului. De ce se spune că locul ar fi blestemat și că, odată ajuns aici, te afli la granița dintre viață și moarte? Răspunsul la această întrebare, dar și alte detalii interesante, în rândurile de mai jos.

Piscina Diavolului, locul unde oamenii își riscă viața

În lume există numeroase piscine formate natural, una dintre ele fiind celebra Piscină a Diavolului. Această atracție naturală poate fi „încercată“ de curajoși numai câteva luni pe an, din august și până în luna ianuarie. Ochiul de apă se formează în sezonul uscat pe buza cascadei Victoria, situată pe fluviul Zambezi, la graniţa dintre statele africane Zambia şi Zimbabwe.

An de an, locul este populat de turiști dornici de aventură, cărora natura le oferă prilejul de a se scălda într-un loc spectaculos, dar periculos. În intervalul menționat mai sus, debitul râului Zambezi scade, iar din apele învolburate se ivește o piscină naturală, întinzându-se chiar pe marginea cascadei. Mai mult, există și o firidă numită „Fotoliul Diavolului“, unde se pot relaxa înotătorii, timp în care, în spatele lor, se dezlănțuie „iadul“ apelor învolburate.

O barieră de stânci îi protejează pe turiștii insetați de senzații tari pentru a nu fi luați pe sus și azvârliți în hău, în vreme ce apele continuă să se prăvălească, cu aproape 800 de milioane de litri pe minut.

Citește și: Cea mai înaltă cascadă din România. Ce legendă tristă are acest loc extrem de populat

De ce se spune că ochiul de apă ar fi blestemat

Important de precizat că turiștii se pot bucura de Piscina Diavolului numai în prezența unui ghid local, care cunoaște locul și știe unde trebuie să stea pentru a nu exista riscul de a se produce o tragedie, întrucât posibilitatea ca cineva să calce dincolo de bariera de stânci care separă „piscina“ de căderea de apă este mare. O eventuală cădere nu este compatibilă cu supravieţuirea.

Și chiar dacă ar fi vorba despre o supraviețuire spectaculoasă, crocodiții și hipopotamii care așteaptă jos reprezintă o provocare extrem de dificilă chiar şi pentru cei mai neînfricați turişti.

Piscina Diavolului se numără printre locurile condiderate blestemate din lume, întrucât mulți oameni și-au pierdut viața acolo. De asemenea, este important de menționat că piscina nu se adresează celor cu rău de înălțime.

Înaltă de 108 metri, Cascada Victoria este una dintre cele mai spectaculoase căderi de apă din lume și ultima piscină infinită. Din orice punct ar fi văzută, fie din partea de jos a defileului, de la Knife Edge Bridge, sau din confortul unui avion sau elicopter, Cascada Victoria este uimitoare.

Pentru a ajunge aici, turiștii au de parcurs pe jos un traseu de aproximativ o oră pe un drum abrupt, fiind îndrumați de ghidul local. Turiștii care au curajul de a se aventura în acest loc vor experimenta senzații inedite, de care-ți vor reaminti cu siguranță o viață.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI