Vulcanul de la Racoș, un Marele Canion mai ieftin: acolo se filmează serialul Django

Vulcanul de la Racoș, un Marele Canion mai ieftin: acolo se filmează serialul Django

Dacă ți-ai propus să vizitezi în acest an vulcanul de la Racoș, vei fi uimit să afli că este imposibil. Întreaga zonă este dedicată filmărilor la serialul Django, continuarea filmului Django Unchained a lui Quentin Tarantino.

Conform primelor estimări, aceasta s-ar putea să fie cea mai mare producție TV realizată vreodată în România, iar filmările au început deja în preajma Brașovului, la Racoș. Localitatea este una foarte micuță, dar s-ar putea să fi auzit de ea datorită vulcanului stins din apropiere. Întreaga zonă din preajma vulcanului a fost acum transformată într-un oraș western. Deși numele Django te duce cu gândul la filmul lui Tarantino din 2012 cu Jamie Foxx și Leonardo DiCaprio, povestea serialului se pare că va fi mai apropiată de ce s-a întâmplat în originalul Django din 1966, un western cu Franco Nero, regizat de Sergio Corbucci.

racos_film_django

Cum a ajuns vulcanul de la Racoș să fie bun pentru Django

Deși pare o alegere ciudată pentru un platou de filmare al unei superproducții, explicația pentru această situație vine de la primarul localității, Ion Epureanu. „Locaţia este una dintre cele mai spectaculoase monumente naturale din România. (…) În Racoş, echipa serialului a construit un impresionant decor al Noului Babilon, care este făcut din lemn şi materiale arhaice, după o metodă de mai bine de 150 de ani, amenajat foarte atent pentru detalii şi respectarea spaţiului natural. Locaţia se aseamănă cu celebrul Grand Canyon, Arizona”, a declarat acesta pentru NewsBv.ro.

Este important de reținut că terenurile cu pricina nu aparțin primăriei din zonă, ci reprezintă o proprietate privată. Acesta este și motivul pentru care de ceva timp se plătește un bilet de 15 lei pentru a vedea vulcanul stins, după ce, timp de foarte mulți ani, intrarea a fost gratuită. Spațiul a fost închiriat pentru o perioadă de 11 luni.

„În luna noiembrie se vor finaliza filmările. 300 de persoane sunt zilnic la filmări. Tehnicieni din Italia, Franţa şi România”, au mai precizat apropiați de producție pentru publicația brașoveană.Portalul KFTV a anunţat, în februarie, că filmările de la Django vor începe în mai, în România, iar beneficiarii sunt Sky TV (Marea Britanie) şi Canal+ (Franţa), realizată de Cattleya (Italia), Atlantique Productions (Franţa), în colaborare Odeon Fiction, StudioCanal şi Frame Film (România).

Cel mai probabil, producţia va fi transmisă de posturi TV şi platforme de streaming internaţionale în 2022. Serialul va avea 10 episoade și toate se vor filma integral în România, la Braşov, Bucureşti şi Dobrogea, cu ajutorul unei echipe de filmare de aproximativ 300 de oameni, comparabilă cu o altă mega-producţie fimată la noi, lungmetrajul Cold Mountain din 2003.

“A fost clar imediat că Vulcanul Racoș este o locație extraordinară și perfectă pentru orașul Noului Babilon, un fost sat de mineri căutători de aur, populat acum de proscriși, refugiați și sclavi eliberați care vor să își întemeieze o lume nouă, liberă, izolată și ascunsă de civilizația intolerantă, dominată de rapacitate, lăcomie și neomenie a Vestului Americii a declarat pentru b365.ro Andrei Boncea, producător și partener Frame Film.
racos vulcan oras