Această țară limitează utilizarea unei importante platforme de socializare: cine nu mai are voie s-o folosească

Această țară limitează utilizarea unei importante platforme de socializare: cine nu mai are voie s-o folosească

China limitează folosirea unei importante platforme de socializare. Aplicația este echivalentul platformei TikTok.

China limitează folosirea versiunii chineze a popularei aplicații TikTok. Douyin se numește aplicația, iar copiii cu vârstă de până în 14 ani au voie la doar 40 de minute de utilizare a acesteia pe zi, de acum înainte, conform Mediafax.

Folosirea acestei platforme de socializare este limitată

Folosirea aplicației vine odată cu restricțiile pentru cei mici de a se juca jocuri video. Astfel, minorii sub 14 ani vor putea accesa Douyin doar între orele 06:00 și 22:00, doar 40 de minute pe zi.

De asemenea, filmulețele disponibile utilizatorilor sub 14 ani vor include material educaționale. Autoritățile le-au impus companiilor și platformelor de jocuri, cum ar fi și Douyin, să utilizeze identificarea cu nume real pentru toți utilizatorii săi. Procesul presupune ca utilizatorii să pună la dispoziția platformei un număr de telefon și alte documente de identificare solicitate de aplicație.

Guvernul Chinei a anunțat noi limite stricte în ceea ce privește cât de mult se pot juca jocuri video online minorii. Țara îi obligă pe unii dintre cei mai mari dezvoltatori de platforme de jocuri să limiteze disponibilitatea la doar trei ore pe săptămână. Măsura, dacă s-ar aplica și la noi, ar fi pentru binele copilului tău.

Guvernul chinez spune că măsura este o modalitate de a aborda o problemă în creștere a dependenței, dar criticii spun că este o lovitură pentru industria de jocuri în plină expansiune a țării.

Regulile, publicate de Administrația Națională a Presei și Publicațiilor (NPPA), obligă dezvoltatorii – inclusiv gigantul tehnologic global Tencent – să limiteze orele de jocuri online ale minorilor între orele 20:00 și 21:00 vineri, precum și weekendurile și sărbătorile, potrivit Bloomberg.

Asta după ce China a limitat jocurile  video pentru cei sub 18 ani la doar 1,5 ore pe zi în 2019.

Nu este clar dacă noile reguli impuse cu privire la jocurile online vor avea vreun efect asupra accesibilității jocurilor offline pentru un singur jucător pentru cei cu vârsta până în 18 ani.

E pentru binele copilului tău să nu se joace încontinuu pe calculator.