Ce avem de învățat de la chinezi: e pentru binele copilului tău

Ce avem de învățat de la chinezi: e pentru binele copilului tău

Guvernul Chinei a anunțat noi limite stricte în ceea ce privește cât de mult se pot juca jocuri video online minorii. Țara îi obligă pe unii dintre cei mai mari dezvoltatori de platforme de jocuri să limiteze disponibilitatea la doar trei ore pe săptămână. Măsura, dacă s-ar aplica și la noi, ar fi pentru binele copilului tău.

Guvernul chinez spune că măsura este o modalitate de a aborda o problemă în creștere a dependenței, dar criticii spun că este o lovitură pentru industria de jocuri în plină expansiune a țării.

E pentru binele copilului tău să nu se joace încontinuu pe calculator

Regulile, publicate de Administrația Națională a Presei și Publicațiilor (NPPA), obligă dezvoltatorii – inclusiv gigantul tehnologic global Tencent – să limiteze orele de jocuri online ale minorilor între orele 20:00 și 21:00 vineri, precum și weekendurile și sărbătorile, potrivit Bloomberg.

Asta după ce China a limitat jocurile  video pentru cei sub 18 ani la doar 1,5 ore pe zi în 2019.

Nu este clar dacă noile reguli impuse cu privire la jocurile online vor avea vreun efect asupra accesibilității jocurilor offline pentru un singur jucător pentru cei cu vârsta până în 18 ani.

Este o lovitură pentru mulți copii din China, care, conform cercetărilor, petrec mult mai mult de trei ore pe săptămână jucându-se online.

„Protejarea sănătății fizice și mentale a minorilor este legată de interesele vitale ale oamenilor și se referă la educarea generației tinere”, a spus un purtător de cuvânt al NPPA într-o declarație.

De asemenea, va fi pus în aplicare un sistem de verificare a numelui real pentru a se asigura că accesul este limitat pentru minori. Toate jocurile online trebuie, de asemenea, să se conecteze la un sistem anti-dependență administrat de stat. De asemenea, părinților și profesorilor li se cere să contribuie la combaterea dependenței minorilor de jocuri video.

„Această hotărâre este cea mai strictă până în prezent”, a declarat analistul Daniel Ahmad.