Această țară atacă toți giganții de tehnologie: cum te afectează

Această țară atacă toți giganții de tehnologie: cum te afectează

China atacă companiile de tehnologie. Iată cum va acționa contra a toți giganții de tehnologie și de ce te afectează în mod direct.

China a avertizat că va limita listările în SUA, luând măsuri de înăsprire a reglementărilor privind utilizarea algoritmilor. De asemenea, va suspenda afacerile cu servicii cloud într-un oraș important, relatează Profit.ro.

Mai mult, Beijingul a atacat ceea ce a descris drept cultura ”haotică” a fanilor celebrităților, impunând noi restricții asupra conținutului care era deja controlat strict.

Giganții de tehnologie atacați de China

Aceste măsuri limitează și mai mult libertatea de mișcare a unor giganți tehnologici – Alibaba Group și Tencent Holdings. Alibaba este cel mai mare provider de servicii cloud din China. Prin urmare, investitorii sunt deranjați, ceea ce a dus la scăderea acțiunilor chineze în China și în străinătate.

Companiile de tehnologie din China au atras miliarde de dolari prin listarea în străinătate, în special în Statele Unite. Beijingul a promovat ani de zile o politică relaxată față de acest sector.

Dar acum, capitala Chinei a trecut acum la impunerea de reguli precum interdicția listării în străinătate a companiilor care ar putea implica un posibil risc de securitate.

Aceste noi reguli vor pune accentul pe responsabilitatea legală a subscriitorilor listărilor din străinătate și vor cere o raportare mai amănunțită a structurii acționarilor, pentru structurile de entități cu interese variabile (VIE).

Prin această structură se permite firmelor o flexibilitate mai mare. Motivul? Pentru a atrage capital offshore prin intermediul ofertelor publice inițiale. De asemenea, se evită verificările la care sunt supuse companiile înregistrate local.

În ceea ce privește serviciile cloud, autoritățile din Tianjin, un oraș cu 14 milioane de locuitori la sud de Beijing, a cerut companiilor controlate de municipalitate să transfere datele din sistemele cloud ale unor operatori privați precum Alibaba și Tencent într-un sistem de stat, până în septembrie 2022.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: