Această mașină zburătoare de 800.000 de dolari ar putea fi disponibilă în cinci ani

Această mașină zburătoare de 800.000 de dolari ar putea fi disponibilă în cinci ani

Ți-ai dorit vreodată propria mașină zburătoare? Acest vis ar putea fi cu un pas mai aproape de realitate datorită unui startup din Silicon Valley numit NFT.

Compania (care nu are nimic de-a face cu jetoanele nefungibile la modă acum) a anunțat recent că preia comenzi pentru o mașină zburătoare de consum pe care speră să o lanseze în 2026.

Pentru un depozit de 5.000 de dolari, clienții își pot pune numele pe listă pentru unul dintre vehiculele zburătoare. Mașina în sine va costa 789.000 de dolari, dar pentru acest preț, vei primi, de asemenea, niște acțiuni ale companiei, pregătire pentru poziția de pilot, design interior și exterior personalizat și o plăcuță de înmatriculare personalizată.

Această mașină zburătoare ar putea transporta bogații mult mai ușor

Vehiculele, cunoscute sub numele de ASKA, au aproximativ dimensiunea unui SUV mare. Rotoarele mașinilor zburătoare sunt alimentate de baterii electrice, dar folosesc și benzină în anumite situații.

Echipate cu aripi care se desfășoară, seamănă foarte mult cu un elicopter. Mașinile au fost proiectate pentru a transporta pasageri și au o autonomie de aproximativ 400 de kilometri. Ele pot fi parcate și conduse ca o mașină obișnuită, apoi pilotate în aer spre și dinspre spațiile de lansare desemnate.

Cofondatorul și directorul executiv Guy Kaplinsky a declarat pentru Tech Crunch: „Majoritatea utilizatorilor noștri vor fi noi piloți, iar pentru noi siguranța este numărul unu. Problema chiar acum este celula bateriei. Nu există niciun dezvoltator de celule chimice în lume care să îți spună că celula sa sigur nu va eșua în aer și nu ne putem asuma acest risc”.

Nu este încă clar cum vor fi reglementate vehiculele, dar compania este încrezătoare că este relevant ca regulile de siguranță și trafic vor fi în vigoare până la data eliberării acestora. Compania crede că mașinile sale zburătoare, care ar putea transporta rapid din locații rurale îndepărtate în orașe, vor transforma modul în care călătorește lumea și a descongestiona traficul.

Cofondatorul NFT și directorul operațional Maki Kaplinsky a spus: „Pentru a construi o societate mai bună și o economie mai bună, avem nevoie de soluții de transport mai bune, iar mașinile zburătoare vor face parte din această ecuație”.

„Anticipăm că zborul cu mașinile care sunt accesibile publicului larg vor fi la fel de importante în redefinirea modului și locului în care trăim, așa cum a fost mașina originală până la fundamentul autostrăzilor și al sistemelor rutiere ale țării”, a adăugat Guy Kaplinsky.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: