Mașina zburătoare care te-ar putea plimba în viitor tocmai a fost dezvăluită

Mașina zburătoare care te-ar putea plimba în viitor tocmai a fost dezvăluită

General Motors a prezentat două concepte de vehicule autonome cu adevărat uimitoare și un concept de mașină zburătoare la ediția virtuală a CES din acest an.

Ambele concepte se încadrează în marca Cadillac, orientată spre lux, a producătorului de automobile, promițând o viziune plăcută și confortabilă a viitorului nu atât de îndepărtat.

Această mașină zburătoare de la Cadillac este luxul suprem din aer

Niciunul dintre cele două concepte, ambele făcând parte din portofoliul Halo al lui Cadillac, nu sunt menite să intre în producție în curând. Asta în cazul în care vor ajunge vreodată în producție, întrucât nu este chiar acesta scopul.

General Motors Co a prezentat astfel un Cadillac zburător futurist – un vehicul cu conducere automată care decolează și aterizează vertical și transportă pasagerul deasupra străzilor și prin aer. Mașina zburătoare cu un singur pasager – tehnic, o dronă verticală de decolare și aterizare (VTOL) – va putea călători de pe acoperișurile orașului la viteze de până la 88 km/h.

Mașina poate regla orice, de la temperatură, umiditate și până la mirosul care intră în mașină, totul pe baza datelor de la senzorii biometrici care citesc semnele vitale ale pasagerilor, așa cum relatează CNET.

Comenzile gestuale, vocale și manuale elimină în mare măsură necesitatea oricăror butoane sau cadrane din interiorul vehiculului.

Pe de altă parte, drona de decolare și aterizare electrică verticală (eVTOL) Cadillac seamănă foarte mult cu alte concepte de taxi zburător pe care le-am văzut în trecut. Un singur motor electric alimentează patru rotoare, permițându-i să transporte doar un singur pasager către o destinație din apropiere.

Nu avem o mulțime de detalii dincolo de asta, ceea ce are sens, deoarece acesta este în general un exercițiu de proiectare în acest moment, așa cum subliniază The Verge.

General Motors a dezvăluit, de asemenea, mai multe detalii despre viitorul său vehicul electric ultra-luxos numit Celestiq. Mașina va include un acoperiș inteligent din sticlă, precum și un display care rulează întreaga lățime a mașinii, așa cum raportează Engadget.