10 mai 2020 | 08:05

Vodafone are două opțiuni „secrete” pe care toți clienții ar trebui să le activeze

ACTUALITATE
Vodafone are două opțiuni
Tim Mossholder / Unsplash

Cel mai nou anunț de la Vodafone presupune trecerea la eSIM. Dar mai sunt alte două opțiuni de care ar trebui să știi, mai ales în această perioadă.

În perioada asta, cel mai probabil, stai mai mult pe telefon și ai vrea să te auzi foarte bine cu cealaltă persoană. Dacă ești abonat Vodafone ai, în sfârșit, cele două opțiuni care te pot ajuta. Mai nou, una dintre ele este activă și pe iPhone.

Aici e vorba de VoLTE și VoWiFi, două opțiuni prin care apelurile vocale clasice ar trebui să se deruleze la o calitate mai ridicată. Ca să înțelegi de ce e important că acest operator a trecut la aceste două standarde, pe scurt, povestea începe în urmă cu mai mulți ani.

În urmă cu aproape cinci ani, Vodafone a vorbit despre VoLTE și a spus că pregătește așa ceva pentru clienții săi. Acel moment a fost uitat și cvasi-îngropat. Din fericire, din 2019, chiar există opțiunea și-o poți folosi, dacă ai un telefon compatibil. Iar VoWiFi e și pe iPhone, mai nou.

Cum activezi aceste opțiuni pentru rețeaua Vodafone

Ca să activezi trebuie să intri în meniul telefonului la rețeaua mobilă și, dacă o poți activa, vei vedea opțiunea acolo. Pe iOS, de exemplu, ai acești pași: Setări – Rețea mobilă – Opțiuni (unde ai și Roaming) – Voce și Date unde ai 4G cu VoLTE on sau off. Pe Android ai acești pași: Setări – Conexiuni – Rețea mobilă – VoLTE / VoWiFi, dacă sunt disponibile.

Similar, pentru VoWiFi, intri în Setări, la meniul cu opțiuni pentru voce și date, și ar trebui să ai opțiunea Wi-Fi Calling (Apel prin Wi-Fi). Activezi și gata. Pentru eSIM, ai un ghid aici.

Pe site-ul operatorului ai lista cu telefoanele compatibile. Totuși, ține cont că ar putea funcționa și pe alte modele, chiar dacă n-au suport oficial.

Vodafone promite o calitate a sunetului mai naturală ca niciodată şi un zgomot de fundal mult redus. Totodată, poţi folosi navigaţia şi trimite documente rapid, chiar şi în timp ce vorbeşti la telefon. Și acesta e un alt avantaj major. Plus că cele două servicii nu costă.

Ține cont însă că serviciul VoLTE este disponbil doar pe teritoriul României. Iar apelul la 112 se poate face doar dacă ai conexiune 2G, 3G sau 4G. Nu merge pe Wi-Fi.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele