Vodafone lansează, în sfârșit, cea mai utilă opțiune. Cum activezi VoLTE

Vodafone lansează, în sfârșit, cea mai utilă opțiune. Cum activezi VoLTE
Răzvan Băltărețu
Răzvan Băltărețu
16:11 11.10.2019

Din 2014 până în prezent au trecut cinci ani în care Vodafone n-a prea vrut să discute despre VoLTE. În sfârșit, introduce opțiunea. Probabil nu te interesează că există, deși ar trebui. Și ca să știi de ce, ți-am făcut acest scurt ghid de inițiere în VoLTE și VoWiFi.

În urmă cu aproape cinci ani, Vodafone a vorbit despre VoLTE și a spus că pregătește așa ceva pentru clienții săi. Acel moment a fost uitat și cvasi-îngropat. Din fericire, în 2019, chiar există opțiunea și-o poți folosi, dacă ai un telefon compatibil.

Voice over LTE (VoLTE) sau Voice over Wi-Fi (VoWiFi), pe scurt, permit realizarea unei convorbiri telefonice la calitate superioară prin reţeaua 4G sau prin Wi-Fi. Până acum, doar Orange și Digi | RCS-RDS au oferit așa ceva.

Ce telefoane compatibile VoLTE oferă Vodafone

VoLTE funcționează ca un serviciu clasic de tip VoIP (adică apel telefonic prin internet). Folosește rețeaua 4G/LTE de date mobile a Vodafone. Sigur, e necesar și un telefon compatibil. De asemenea, apelurile se conectează mult mai rapid din momentul inițierii, în mai puțin de două secunde.

Vodafone susține că telefoanele compatibile sunt: Huawei P30, P30 Pro, Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9 Plus. Puține? Cam da, dar e foarte probabil să poți folosi serviciul și pe alte telefoane, fără să fie oficial suportate.

Ca să activezi trebuie să intri în meniul telefonului la rețeaua mobilă și, dacă o poți activa, vei vedea opțiunea acolo. Pe iOS, de exemplu, ai acești pași: Setări – Rețea mobilă – Opțiuni (unde ai și Roaming) – Voce și Date unde ai 4G cu VoLTE on sau off. Pe Android ai acești pași: Setări – Conexiuni – Rețea mobilă – VoLTE / VoWiFi, dacă sunt disponibile.

Vodafone promite calitate HD a sunetului, viteze 4G pentru internet chiar și când vorbești la telefon, dar și conectare rapidă. VoLTE funcționează însă doar în România. Altfel, îți mai rămâne doar să vezi dacă-ți merge și să profiți de el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: