Vodafone lansează, în sfârșit, cea mai utilă opțiune. Cum activezi VoLTE

Vodafone lansează, în sfârșit, cea mai utilă opțiune. Cum activezi VoLTE

Din 2014 până în prezent au trecut cinci ani în care Vodafone n-a prea vrut să discute despre VoLTE. În sfârșit, introduce opțiunea. Probabil nu te interesează că există, deși ar trebui. Și ca să știi de ce, ți-am făcut acest scurt ghid de inițiere în VoLTE și VoWiFi.

În urmă cu aproape cinci ani, Vodafone a vorbit despre VoLTE și a spus că pregătește așa ceva pentru clienții săi. Acel moment a fost uitat și cvasi-îngropat. Din fericire, în 2019, chiar există opțiunea și-o poți folosi, dacă ai un telefon compatibil.

Voice over LTE (VoLTE) sau Voice over Wi-Fi (VoWiFi), pe scurt, permit realizarea unei convorbiri telefonice la calitate superioară prin reţeaua 4G sau prin Wi-Fi. Până acum, doar Orange și Digi | RCS-RDS au oferit așa ceva.

Ce telefoane compatibile VoLTE oferă Vodafone

VoLTE funcționează ca un serviciu clasic de tip VoIP (adică apel telefonic prin internet). Folosește rețeaua 4G/LTE de date mobile a Vodafone. Sigur, e necesar și un telefon compatibil. De asemenea, apelurile se conectează mult mai rapid din momentul inițierii, în mai puțin de două secunde.

Vodafone susține că telefoanele compatibile sunt: Huawei P30, P30 Pro, Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9 Plus. Puține? Cam da, dar e foarte probabil să poți folosi serviciul și pe alte telefoane, fără să fie oficial suportate.

Ca să activezi trebuie să intri în meniul telefonului la rețeaua mobilă și, dacă o poți activa, vei vedea opțiunea acolo. Pe iOS, de exemplu, ai acești pași: Setări – Rețea mobilă – Opțiuni (unde ai și Roaming) – Voce și Date unde ai 4G cu VoLTE on sau off. Pe Android ai acești pași: Setări – Conexiuni – Rețea mobilă – VoLTE / VoWiFi, dacă sunt disponibile.

Vodafone promite calitate HD a sunetului, viteze 4G pentru internet chiar și când vorbești la telefon, dar și conectare rapidă. VoLTE funcționează însă doar în România. Altfel, îți mai rămâne doar să vezi dacă-ți merge și să profiți de el.

Citește și:
Etichete: