VIDEO Top 10 filme pe care să le vezi de Crăciun, ca să nu te oprești doar la Singur Acasă

E acea perioadă din an în care la televizor rulează doar filme de Crăciun și peste tot vezi numai producții care au legătură cu sărbătorile. Unele dintre aceste filme chiar merită văzute. Nu toate sunt pe modelul Singur Acasă.

Există filme bune și filme mai puțin reușite, indiferent de subiectul tratat. Cam așa e și cu filmele de Crăciun. Sigur că Home Alone – Singur Acasă – e poate cel mai cunoscut dintre ele, dar asta pentru că trăim în România și pentru că Pro TV a făcut o tradiție națională din a-l difuza în fiecare an.

Și-n fiecare an se bucură de același succes.

Dar mai există câteva recomandări care sigur te vor face să vezi și altceva. Fie pe Netflix, fie în altă parte.

Top 10 filme de Crăciun pe care să nu le ratezi

Locul  10. Greu de ucis – 1988

Una dintre cele mai mari dileme ale umanității îl are în centru pe Bruce Willis. Și anume: Este Greu de ucis un film de Crăciun sau nu? În afară de faptul că acțiunea se petrece în jurul Crăciunului și aproape în fiecare secvență apare câte un brad decorat, filmului, ai putea spune că îi lipsește puțin spiritul Crăciunului.

Locul  9. Elf –  2003

Filmul, în regia lui Jon Favreau,începe cu o neînțelegere petrecută de Crăciun cu mult timp în urmă. Pe măsură ce Moș Crăciun își făcea turul, un copil orfan se furișează în sacul său și ajunge la Polul Nord. Acolo, Tatăl Elf îl ia în custodia sa și îl crește ca pe un elf adevărat, deși el estemult mai înalt decât restul elfilor. Înaintea unui Crăciun, Elful cu chip de om interpretat de Will Ferrell, se hotărăște să meargă la New York pentru a-și întâlni tatăl adevărat.

Locul 8. Cum a furat Grinch Crăciunul – 2000

Îl știi. Sigur îl ai printre prieteni. E omul ăla care urăște Crăciunul și-ți vorbește neîncetat despre cum e o sărbătoare capitalistă inventată de Coca-Cola. Grinch e întruchiparea omului depresiv care nu mai poate vedea fericirea în lucrurile simple. În filmul regizat de Ron Howard, Grinch-ul interpretat de Jim Carrey ajunge, într-un final, să găsească sprititul sărbătorilor.

Locul 7. Crăciun Alb – 1954

Este unul dintre cele mai bune musical-uri care au ieșit de la Hollywood în anii 50.Iscusința regizorală a lui Michael Curtiz oferă un amestec bine închegat între muzică și dramă, iar punctul culminant te va lăsa cu câteva lacrimi pe obraz. Crăciun Alb este un film clasic din epoca de aur a filmelor american care cu siguranța te va introduce într-o atmosferă de sărbătoare.

Locul 6. Coşmarul dinaintea Crăciunului – 1993

Filmele pot crea lumi complet noi, iar aceasta este unul dintre cele maistranii. Adesea, regizorii tind să mergă pe realism, să-ți arate lumi pe care le poți recunoaște ușor. Una dintre numeroasele atracții din Coșmarul dinaintea Crăciunului al lui Tim Burton este că nu există un singur peisaj recognoscibilpe tot parcursul filmului.Totul pare fantezist și bântuitor. Chiar și Moș Crăciun ar fi greu de recunoscut fără uniforma lui alb-roșie.

Locul 5. Miracolul din Strada 34 – 1947

Un bătrânelsimpatic care pretinde că este Moș Crăciun este considerat nebun, iar un tânăr avocat decide să-l apere argumentând în instanță că el este adevăratul Moș Crăciun. Mesajul acestui film nu ține de sensul real al Crăciunului și nici de mercantilisimul care a umbrit sărbătoarea de ani de zile. Mesajul filmului este acela de a face miracolele, credința și fantezia să joace un rol important în viața noastră. Fără ele nu am avea nicio bază pentru speranțele și visele noastre.

Ca să vezi cine se află pe primele locuri în topul Vista, poți urmări videoul din deschidere. 

PLAYTECH
10:29 24.12.2020
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video